Fransa yarı finalde! Harry Kane İngiltere'nin Dünya Kupası hayallerini üstten dışarı attı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fransa yarı finalde! Harry Kane İngiltere'nin Dünya Kupası hayallerini üstten dışarı attı!

SPOR Haberleri

2022 Dünya Kupası'nda sonucu merakla beklenen İngiltere - Fransa eşleşmesinde gülen taraf Fransızlar oldu. Son şampiyon Fransa, 1966'dan beri kupaya hasret İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek yarı finalde Fas'la eşleşti. Galibiyet golü, Fransa Milli Takımı tarihinin en çok gol atan ismi konumundaki Olivier Giroud'dan geldi. Büyük turnuvalarda penaltılardan çok çeken İngilizler yine aynı kaderi yaşadı. Skor 2-1'ken takımın yıldızı Harry Kane 85'te penaltıyı üstten dışarı yolladı. Kane'in bu penaltısı 1994 Dünya Kupası finalinde İtalya'yı hüzne boğan Roberto Baggio'nun kaçırdığı o tarihi penaltıyı hatırlattı.

İngiltere - Fransa eşleşmesinde gülen taraf 2-1'lik galibiyetle Fransa oldu. Aurelien Tchouameni'yle 17'de öne geçen Fransa ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

54'te Harry Kane'in penaltısıyla İngiltere 1-1'i yakaladı. Ardından Fransız kaleci Hugo Lloris'in kurtarışları Fransa'yı oyunda tuttu. 67'de ise sahneye Oliveir Giroud çıktı ve Fransa yeniden öne geçti: 2-1. 36 yaşındaki santrfor 53 golle Fransa Milli Takımı'nın tarihinde en çok gol atan isim konumunda

Fransa'nın 2 golünde de asisti yapan isin Antoine Griezman oldu. İngiltere 84'te penaltı kazandı. Topun başına yine Harry Kane geçti. Tottenham'ın yıldızı bu kez topu üstten dışarı gönderdi.

FRANSA İLK KEZ KAZANDI

2022 Dünya Kupası'nda son 4 takım arasına kalan Fransa, turnuvada İngiltere'yi ilk kez mağlup etti.

Kupada iki takım arasında 1966 ve 1982'de oynanan grup maçlarını İngiltere, 2-0 ve 3-1'lik skorlarla kazanmıştı. Karşılaşmayı 68 bin 895 sporsever tribünden takip etti.

https://twitter.com/equipedefrance/status/1601683435223126016

Fransa yarı finalde! Harry Kane İngiltere'nin Dünya Kupası hayallerini üstten dışarı attı!

FRANSA 7. KEZ YARI FİNALDE

2022 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere'yi 2-1 yenen Fransa, yarı finalde Fas'ın rakibi oldu.

Tarihinde 7. kez yarı finale yükselen son şampiyon Fransa ile Fas arasındaki mücadele, 14 Aralık Çarşamba günü saat 22.00'de, yine Al Bayt Stadı'nda oynanacak.

Stat: Al Bayt

Hakemler: Wilton Sampaio, Bruno Boschilia, Bruno Pires (Brezilya)

İngiltere: Pickford, Walker, Stones (Dk. 90+8 Grealish), Maguire, Shaw, Henderson (Dk. 79 Mount), Rice, Bellingham, Saka (Dk. 79 Sterling), Kane, Foden (Dk. 85 Rashford)

Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Theo Hernandez, Griezmann, Tchouameni, Rabiot, Dembele (Dk. 79 Coman), Giroud, Mbappe

Goller: Dk. 17 Tchouameni, Dk. 78 Giroud (Fransa), Dk. 54 Kane (penaltıdan) (İngiltere)

Sarı kartlar: Dk. 43 Griezmann, Dk. 46 Dembele, Dk. 82 Theo Hernandez (Fransa), Dk. 89 Maguire (İngiltere)

Fransa yarı finalde! Harry Kane İngiltere'nin Dünya Kupası hayallerini üstten dışarı attı!

HUGO LLORİS TARİHE GEÇTİ

İngiltere karşısında takımının kalesini koruyan Hugo Lloris, bu maçla Fransa Milli Takımı'nın en çok formasını giyen futbolcu olarak tarihe geçti.

Milli formayı 143. kez giyen 35 yaşındaki deneyimli kaleci, bu alanda rekoru elinde tutan Lilian Thuram'ı geride bıraktı. Lloris, 143 maçta 86 galibiyet, 33 beraberlik görürken, 118 kez de kaptan olarak sahaya çıktı.

Takımına 1-1 beraberliği getiren golü atan Kane, milli takım formasıyla 53 gole ulaştı. 29 yaşındaki futbolcu, Wayne Rooney'ye ait milli takımda en fazla gol atan futbolcu rekorunu egale etti.

KANE, SOUTHGATE'İN YAŞADIĞINI YAŞADI

Büyük turnuvalarda penaltılardan çok çeken İngilizler yine aynı kaderi yaşadı. Skor 2-1'ken takımın yıldızı Harry Kane 85'te penaltıyı üstten dışarı yolladı. Kane'in bu penaltısı 1994 Dünya Kupası finalinde İtalya'yı hüzne boğan Roberto Baggio'nun kaçırdığı o tarihi penaltıyı hatırlattı.

İngiltere Teknik Direktörü Gareth Southgate, EURO 96 yarı finalinde Almanya'ya karşı kaçırdığı penaltıyla takımın elenmesine sebep olmuştu. Harry Kane bugün hocasıyla aynı kaderi paylaştı.

Fransa yarı finalde! Harry Kane İngiltere'nin Dünya Kupası hayallerini üstten dışarı attı!

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN DAKİKALAR

Son yarı finalistin belli olacağı mücadelenin ilk 15 dakikasında İngiltere kalesini kanatlardan gelerek yoklayan Fransa, aradığı golü ceza yayı önünden buldu. Ceza alanı sağ çaprazındaki Griezmann'ın pasında topla buluşan Tchouameni'nin yerden şutunda, top kaleci Pickford'un yanından ağlarla buluştu ve Fransa 17. dakikada 1-0 öne geçti.

22. dakikada İngiltere beraberliğe çok yaklaştı. Sağ taraftan ceza alanına giren Kane'in karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda, Tottenham'dan takım arkadaşı kaleci Lloris gole izin vermedi.

29. dakikada Kane, bu kez uzaktan şutla gol aradı. Bu futbolcunun ceza alanı önünden şutunda, kaleçi Lloris, son anda topu kornere çeldi.

Açık vermeyen Fransız savunması karşısında beraberlik çabaları sonuçsuz kalan İngiltere, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

İngiltere, ikinci yarıya baskılı başladı. Bellingham'ın 47. dakikada ceza alanı önünden kaleye gönderdiği sert şutta, kaleci Lloris son anda kornere çeldi.

Fransa yarı finalde! Harry Kane İngiltere'nin Dünya Kupası hayallerini üstten dışarı attı!

İNGİLTERE'YE 2 KEZ PENALTI ÇALINDI

52. dakikada Bukayo Saka, topla ceza alanına girerken Tchouameni'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Wilton Sampaio penaltı noktasını gösterdi. İki dakika sonra atışı kullanan Kane, kaleci Lloris ve topu ayrı köşelere göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

70. dakikada kazanılan serbest vuruşta topu başına geçen Henderson'ın ceza alanına ortaladığı topa iyi yükselen Maguire'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

78. dakikada sol kanattan Griezmann'ın ortaladığı topa ceza alanında Maguire'e rağmen kafayla vuran Giroud, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

81. dakikada ceza alanına giren Mount, Theo Hernandez'in müdahalesiyle yerde kalınca ,VAR'ın uyarısıyla pozisyonu inceleyen hakem Sampaio, bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

84. dakikada takım arkadaşı Lloris'in karşısına bir kez daha geçen Kane, topu üstten auta göndererek takımı adına beraberlik fırsatından yararlanamadı.

https://twitter.com/England/status/1601683412016066565

Fransa yarı finalde! Harry Kane İngiltere'nin Dünya Kupası hayallerini üstten dışarı attı!

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...