Galatasaray, Ankara'da liderliğini perçinlendi: Gençlerbirliği'ni geçti, zirvede farkı 4 yaptı
Lider Galatasaray, Süper Lig'de kümede kalma savaşı veren Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-1 mağlup etti ve Fenerbahçe'nin 2 puan kaybettiği haftada kazanarak zirvedeki farkı yeniden 4'e çıkardı. Sarı kırmızılılar, ligin geride kalan 30 haftalık bölümünde 22 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle puanını 71 yaptı ve bir sonraki hafta oynanacak derbi öncesi zirvedeki yerini güçlendirdi. Kırmızı-siyahlı takım ise topladığı 25 puanla küme düşme hattının averajla bir sıra üstünde 15. sırada kaldı.
- Galatasaray, 68 puanla liderliğini sürdürüyor ve en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 1 puan önünde bulunuyor.
- Gençlerbirliği ise 25 puanla küme düşme hattının bir sıra üstünde 15. sırada yer alıyor.
- Galatasaray, milli aradan sonra çıktığı 3 maçta 5 puan kaybetti.
- Nijeryalı oyuncu Victor Osimhen, Gençlerbirliği maçıyla formasına kavuşacak ve özel koruyucu aparat ile oynaması bekleniyor.
- Gençlerbirliği, ligde 675 dakikadır gol atamıyor.
- Galatasaray, kritik Fenerbahçe derbisi öncesinde liderliğini korumayı hedefliyor.
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Volkan Demirel'in çalıştırdığı Gençlerbirliği'ne konuk oldu.
Galatasaray'da Mauro Icardi'den rekor!
GALİBİYET GOLLERİ İLK YARIDA GELDİ
Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 2-1'lik skorla kazanan Galatasaray, Kocaelispor beraberliği sonrası lige galibiyetle döndü. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Mauro Icardi ve 35. dakikada Yunus Akgün kaydetti. Ligde 7 maç sonra fileleri havalandıran Gençlerbirliği'nin golünü ise 67. dakikada Mbaye Niang attı.
YUNUS'TAN 2 GOLE KATKI
Galatasaray'da milli kanat oyuncusu Yunus Akgün, karşılaşmada bir gol ve bir asistle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Henüz 71. saniyede fileleri havalandıran Icardi ise Süper Lig kariyerinin en erken golünü attı.
Okan Buruk'tan hakem tepkisi ve derbi sözleri: Real Madrid maçını örnek verdi
ÖNCE GENÇLER SONRA FENER
Galatasaray, Türkiye Kupası çeyrek finalinde bir kez daha Gençlerbirliği ile bu kez evinde karşılaşacak. Sarı kırmızılılar, ligde ise şampiyonluk yarışını etkileyecek derbide Fenerbahçe'yi konuk edecek.
Okan Buruk'tan Osimhen müjdesi: O maçta oynayabilecek
MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR
2. dakikada Sane'nin orta sahadan savunmanın arkasına doğru yerden gönderdiği topa Yunus Akgün'ün dokunmasının ardından Icardi, ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Arjantinli golcü, düzgün bir vuruşla Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.
4. dakikada Gençlerbirliği, ceza yayının birkaç metre dışından serbest vuruş kazandı. Göktan Gürpüz'ün şutu kalenin üstünden auta gitti.
Galatasaray'dan iptal edilen gol için jet tepki!
17. dakikadaki Gençlerbirliği atağında ceza sahasının sol köşesindeki Tongya, önünü boşaltıp şutunu çekti. Kaleci Uğurcan Çakır, üzerine gelen meşin yuvarlağı sektirmeden tuttu.
24. dakikada bu kez Galatasaraylı Sallai, ceza sahasının dışından çektiği şutla şansını denedi. Top, az farkla kalenin üstünden dışarı çıktı.
35. dakikada Sane'nin ara pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Sara, meşin yuvarlağı altıpasa doğru gönderdi. Yunus Akgün'e, kaleciyi geçen topu ağlarla buluşturmak kaldı: 0-2.
Maçın ilk yarısı, Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Lucas Torreira: Fenerbahçe stresli olacak
49. dakikada Gençlerbirliği'nin kazandığı serbest vuruşta topun başına Metehan Mimaroğlu geçti. Metehan'ın, ceza sahasının sol köşesinin biraz dışından kaleye gönderdiği top üst ağlarda kaldı.
51. dakikada Galatasaraylı Sara'nın ceza sahasının sağ kenarından kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak, uzak direğin yanından dışarıya gitti.
61. dakikada sarı-kırmızılı futbolcu Sane'nin attığı gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.
66. dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında savunmanın uzaklaştıramadığı top, sağ kanattaki Traore'nin önünde kaldı. Traore'nin pasıyla penaltı noktasının sağında topu alan Niang, sol ayağının içiyle uzak direğe doğru yaptığı vuruşla başkent ekibinin skoru 2-1'e getirmesini sağladı.
79. dakikada Gençlerbirliği savunmasının kafayla uzaklaştırmak istediği top, penaltı noktasının sol tarafındaki Torreira'ya doğru geldi. Torreira'nın gelişine voleyle kaleye gönderdiği top, uzak direğin yanından az farkla auta gitti.
85. dakikada sol kanattaki Lang, pasıyla ceza yayındaki Sane'yi buldu. Sane, sağ kanattan atağa destek veren Yunus Akgün'ü ceza sahasında topla buluşturdu. Önünü boşaltan Yunus'un, uzak köşeye gönderdiği sert şut dışarı çıktı.
Kalan bölümde başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 2-1 galip ayrıldı.
OKAN BURUK'TAN 2 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği deplasmanında takımında iki değişikliğe gitti.
Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Okan Buruk, geçen hafta Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ilk 11'inde 2 oyuncuyu değiştirdi.
Buruk, Sacha Boey ile İlkay Gündoğan'ın yerine Mauro Icardi ve Yunus Akgün'e forma verdi.
Kalede Uğurcan Çakır'a görev veren Okan Buruk, savunma dörtlüsünü Sallai, Abdülkerim Bardakçı, Sanchez ve Jakobs'tan kurdu. Orta sahada Torreira-Sara ikilisine şans veren Buruk, kanatlarda Barış Alper Yılmaz ile Leroy Sane'yi oynattı. Forvet arkasında Yunus Akgün'ün oynadığı Galatasaray'ın ileri ucunda Icardi forma giydi.
ANKARA'YA GELEN OSİMHEN KADRODA YOK
Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, Ankara'ya getirilmesine rağmen maç kadrosuna alınmadı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 Mart'ta oynanan Liverpool maçında kolunda kırık meydana gelen yıldız golcü, takımının Trabzonspor, Göztepe, Kocaelispor maçlarını kaçırmıştı.
Takım kafilesiyle Ankara deplasmanına getirilen Osimhen, teknik direktör Okan Buruk'un kararıyla maç kadrosuna dahil edilmedi.
ICARDİ VE YUNUS İKİ MAÇ SONRA
Galatasaray'da Icardi ile Yunus Akgün, iki maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.
Son olarak Trabzonspor maçında oynayan Icardi ve Yunus, Göztepe ile Kocaelispor karşılaşmalarında sonradan oyuna girmişti.
VOLKAN DEMİREL'DEN DE İKİ DEĞİŞİKLİK
Natura Dünyası Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel de geçen hafta 3-0 kaybettikleri Rams Başakşehir maçının ilk 11'inden iki değişiklik yaptı.
Volkan Demirel, geçen hafta ilk 11'de oynayan Perreira ile Onyekuru'yu Galatasaray maçı kadrosuna almadı. Bu isimlerin yerine Gençlerbirliği'nde kart cezası biten Goutas ile Niang ilk 11'de forma giydi.
TRİBÜNLERİN TAMAMI DOLDU
Gençlerbirliği-Galatasaray maçına hem ev sahibi hem de konuk takımın taraftarları büyük ilgi gösterdi.
Gençlerbirliği Kulübü, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş maçlarında olduğu gibi Galatasaray taraftarına da bir kale arkasının tamamını verdi.
Sarı-kırmızılı taraftarlar kendilerine ayrılan kale arkası tribününün tamamını doldurdu. Gençlerbirliği taraftarı da stadın geri kalan dörtte üçlük bölümünü doldurarak takımlarına destek oldu.
Öte yandan her iki takım oyuncuları sahaya "Kaybettiğimiz Her Çocuk, Kalbimizde Açılan Yaradır. Başımız Sağ Olsun" pankartıyla çıkarak Kahramanmaraş'ta okula düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenleri andı. Maç öncesi de vefat edenler için saygı duruşunda bulunuldu.
