Golcülerin tatlı rekabeti: Rekortmen kim olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Golcülerin tatlı rekabeti: Rekortmen kim olacak?

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Avrupa’da Aboubakar'ın 13, Cenk Tosun'un 12 golü var. İki yıldız, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu olmak istiyor.

Beşiktaş’ın golcüleri Vincent Aboubakar ile Cenk Tosun, gözlerini siyah beyazlıların eski yıldızı Oktay Derelioğlu’nun 25 yıldır kırılamayan 14 gollük rekoruna dikti. Derelioğlu, Beşiktaş’ın 5 Kasım 1998’de Norveç’in Valerenga ile yaptığı karşılaşmada attığı gollerle toplam gol sayısını 14’e çıkarmıştı. Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında 13 golü bulunan Aboubakar, bugünkü karşılaşmada iki gol attığı takdirde Derelioğlu’nun rekorunu geçmiş olacak.

EN GOLCÜ YABANCI

Lugano karşısında iki defa gol sevinci yaşayan Kamerunlu, Beşiktaş adına Avrupa kupalarında en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanını da yakalamıştı. Siyah beyazlı ekipte, Oktay Derelioğlu’nun rekorunu kırmaya göz diken diğer isim olan Cenk Tosun da bu akşam Bodo karşısında forma bekliyor. Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında 12 golü bulunan millî futbolcu, bu akşam goller atması hâlinde Oktay Derelioğlu’nu geçme başarısı gösterecek.

AVRUPA'DA ŞAHA KALKTI

Aboubakar, Beşiktaş'taki ilk sezonunda Avrupa kupalarında toplam altı gol kaydetti. Bu sezon ise yedi golle şaha kalktı. Takımı adına kritik gollere imza atan Aboubakar çıktığı 17 Avrupa Kupası maçının 11'inde fileleri havalandırmayı başardı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...