Kuntz üçlü savunmadan vazgeçiyor: Hırvatlara yeni sistem

- Güncelleme:
Kuntz üçlü savunmadan vazgeçiyor: Hırvatlara yeni sistem

SPOR Haberleri

Ermenistan maçında ilk yarıda orta saha oyuncularını hızlı bir şekilde topla buluşturamadıklarını söyleyen millî takım hocası, dünya üçüncüsü Hırvatistan’a karşı kadroda ve sistemde değişiklik yapacak

A Millî Takım, 2024 Avrupa Şampiyonası yolunda grup elemeleri macerasına deplasmandaki Ermenistan galibiyetiyle başladı. Sonuç iyi olsa da ay yıldızlı takımın özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu futbol, tehlike sinyalleri verdi. Millî takım, Ermenistan karşısında da İskoçya ve Çekya ile oynanan hazırlık karşılaşmalarında olduğu gibi sahaya üçlü savunma sistemiyle çıkmıştı. İskoçya maçında Ozan-Çağlar-Cenk Özkaçar, Çekya maçında Samet Akaydin-Çağlar-Ozan, Ermenistan maçında ise Ozan-Merih-Çağlar üçlüsü sahadaydı. 

TEHLİKEYİ ÇABUK GÖRDÜ

Ermenistan karşısında tutuk oyunumuzu sürdürürken bir de Ozan’ın ters vuruşundan geriye düşmüştük. Orkun Kökçü’nün golü skora dengeyi getirse de ilk 45’teki kötü oyun dikkati çekti. Takımın zorlandığını gören teknik direktör Stefan Kuntz, üçlü savunmada ısrar etmedi ve ikinci yarıya hem sistemde hem de kadroda değişikliklerle başladı. Bu değişikliklerle kendine gelen ay yıldızlılar ikinci yarıda Enes-Kerem işbirliğinde ikinci golü de bulup elemelere galibiyetle başlamamızı sağladı. Hem oyuncular hem de Kuntz derin bir nefes aldı. 

SAĞDA ZEKİ, SOLDA FERDİ

Bu galibiyetin yanı sıra grubun en büyük favorisi Hırvatistan’ın kendi sahasında 90+3’te golü yiyerek Galler ile berabere kalması, salı günü Bursa’da oynayacağımız karşılaşmayı daha da önemli hâle getirdi. Teknik direktör Stefan Kuntz, son üç maçta oynattığı üçlü savunma sisteminden vazgeçip takımı dörtlü savunma dizilişiyle sahaya çıkarmaya karar verdi. Ozan, Çağlar ve Merih’ten birinin kulübeye çekilmesi, Zeki’nin sağ bekte, Ferdi’nin sol bekte görev alması, orta sahada Salih Özcan’ın, hücumda da Kerem’in olması bekleniyor.

BÜYÜK FIRSAT AYAĞIMIZA GELDİ

Daha üç buçuk ay önce dünya üçüncüsü olan Hırvatistan’ın, kendi sahasında Galler’le 1-1 berabere kalması ay yıldızlı takımın iştahını kabarttı. Bursa’da Hırvatlara karşı alınacak bir galibiyet, daha ikinci maçlar sonunda grubun favorisi bir takıma karşı 5 puan öne geçmemizi sağlayacak. Oyuncularına “Fırsat ayağımıza geldi” diye seslenen Stefan Kuntz, “Bu maçı kazanmak yolu yarılamak anlamına geliyor. Kolay bir rakip değil. Elbette bunu biliyoruz ama imkânsız diye de bir şey yok. Zaten gruptan çıkmak için kendi sahamızdaki maçları kazanmalıyız” dedi. 

KEREM FORMAYI KAPTI

Ermenistan maçının ikinci yarısında Cenk Tosun’un yerine oyuna giren ve attığı golle üç puanı kazandıran isim olan Kerem Aktürkoğlu formayı kaptı. Cenk’in performansından memnun kalmayan Kuntz, takım oyununa da hareketlilik kazandıran başarılı futbolcuyu, Hırvatistan maçında sahaya on birde sahaya sürecek.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...