Jorge Jesus'tan Dinamo Kiev kalecisi Bushchan’a "Yat uyu" tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Jorge Jesus'tan Dinamo Kiev kalecisi Bushchan’a "Yat uyu" tepkisi

SPOR Haberleri  / İHA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev kalecisi Georgiy Bushchan’a 2-1 kazandıkları maçın ardından yaptığı "Yat uyu" hareketleriyle tepki gösterdi. Lucescu'nun basın toplantısındaki sözleri ise güldürdü!

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Dinamo Kiev’i son dakikalarda attığı golle 2-1 mağlup eden Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, Kiev kalecisi Bushchan’a maç sonunda tepki gösterdi.

Portekizli teknik adam, maç boyunca sürekli oyunu soğutma hareketlerinde bulunan ve zaman geçirmeye çalışan 28 yaşındaki Ukraynalı kaleciye maçın sonunda yaptığı hareketlerle tepkisini gösterdi.

"10. DAKİKADA 8 FAUL YAPMIŞLARDI"

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, Dinamo Kiev'in ilk yarıda çok fazla taktik faul yaparak kendilerini durdurmayı amaçladığını belirtti.

Rakip kalecinin 25. dakikada zaman geçirmeye başladığını vurgulayan Jesus, "Dinamo Kiev'in ilk yarıda yapmak istediği şey, taktik faullerle bizi durdurmaktı. 10. dakikada 8 faul yapmışlardı. 25. dakikada kalecileri vakit geçirmeye başladı. Futbolda böyle olmaması lazım. Ukrayna'da böyle mi bilmiyorum ama oyuncuların böyle yapmaması gerekiyor. Takımım sonuna kadar savaştı ve kazandı." diye konuştu.

KALECİLERİ YERDEN KALKMADI

Lucescu'ya saygı duyduğunu aktaran Jesus, deneyimli çalıştırıcının Fenerbahçe'nin faullü oynadığı yönündeki açıklamasına ise şu yanıtı verdi:

"Lucescu, teknik direktör olarak kalitesini göstermiş bir isim. Ona şöyle bir tavsiyede bulunabilirim; maçın istatistiklerine bakabilir. Onların sağlık ekibi 8 kere sahaya girdi. Dinamo Kiev sürekli Fenerbahçe oyuncularını faulle durdurmaya çalıştı. Kalecileri sürekli yerdeydi. O maçı nasıl görüyor bilmiyorum ama fikrine saygı duyuyorum. İstatistiklere bakınca yanıldığını görecektir."

Duran toplara çok fazla çalıştıklarını aktaran 68 yaşındaki çalıştırıcı, "Futbolda 5 an vardır, bunlardan biri duran toplar ve biz bunlara çok çalışıyoruz. Biliyoruz ki Attila Szalai ile Gustavo Henrique uzun boylu ve duran toplarda onlara problem yaşatabilirdi. Bunu çalışmıştık ve sahada uyguladık. Gustavo bugün ofansif duran toplarda bizim için belirleyici oldu." değerlendirmesinde bulundu.

LUCESCU OLAY ÇIKARDI

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Dinamo Kiev'in tanıdık teknik direktörü Mircea Lucescu, iki oyuncusunun maç içerisinde sakatlandığını ifade ederek, ”Bir forveti defansa çekmek zorunda kaldım. Zor koşullarda oynadık. Fenerbahçe’yi tebrik ediyoruz maçı kazandıkları için. Avrupa seviyesinde böyle oynamamaları lazım. Çok fazla faul yaptılar” dedi.

Lucescu, bu açıklamalarının ardından soru almayarak basın toplantısından çıkarken kapıda Türk basın mensuplarıyla sözlü tartışmaya girerek kullandığı ağır cümlelerin ardından salonu terk etti.

Jorge Jesus'tan Dinamo Kiev kalecisi Bushchan’a

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...