Elon Musk duyurdu: 1,5 milyar Twitter hesabı silinecek, kullanıcı adları boşa çıkacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk duyurdu: 1,5 milyar Twitter hesabı silinecek, kullanıcı adları boşa çıkacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, Twitter kullanıcılarına müjdeyi verdi. Eğer istediğiniz kullanıcı adının hiç aktif olmayan bir hesap tarafından alındığını gördüyseniz, yakında o kullanıcı adı sizin olabilir…

Sosyal medya devi Twitter’ı satın aldığından bu yana köklü değişikliklere imza atmaya başlayan Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yeni bir gelişmeyi duyurdu. Elon Musk, dikkat çekici bir sayı vererek, bir buçuk milyar hesabın aktif olmadığını söyledi. Milyarder iş insanı Musk, bu hesapların kalıcı olarak silineceğini duyurdu.

Attığı yeni bir tweette Elon Musk, “Twitter yakında 1,5 milyar hesabın isim alanını boşaltmaya başlayacak. Yıllardır tweet atmayan ve oturum açmayan hesaplar silinecek” dedi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1601124219009409024

Böylece 1,5 milyar kullanıcı adının boşa çıkacağı anlaşılıyor. Yani eğer siz de istediğiniz bir kullanıcı adının Twitter’da hiç de aktif olmayan bir kişi tarafından alındığını gördüyseniz, beklemede kalın ve pusuya yatın. Yakında o kullanıcı adı sizin olacak!

500 BİN AKTİF KULLANICIYA KARŞILIK 1,5 MİLYAR

Bu arada, Elon Musk’ın verdiği sayı herkesin dikkatini çekti. Çünkü sosyal medya devi Twitter’ın aktif kullanıcı sayısının yaklaşık 500 bin olduğu biliniyor. Elon Musk’ın tweetine yorum atan bir kişi, “Twitter’ın aylık yarım milyar aktif kullanıcısı olduğu düşünüldüğünde bu çok büyük bir sayı” dedi.

Bununla birlikte, bazı Twitter kullanıcıları ise ‘bu kararın bardağı taşıran son damla’ olduğunu belirterek artık Twitter kullanmayacaklarını, Elon Musk’ın her şeyi daha da kötüleştirdiğini ileri sürdü.

Yine de en azından binlerce kişi Musk’ın açıkladığı karardan memnun olacaktır. Zira özellikle Twitter’ın yaygınlaştığı ilk yıllarda çok fazla hesap açıldı ancak kullanıcılar bir süre sonra bu hesapları kullanmayı bıraktı ya da şifrelerini unuttukları için bir daha giremedi. Bu hesapların sahip olduğu kullanıcı adlarının boşa çıkmasıyla, Twitter’ı şu anda aktif olarak kullanan kişiler ‘zorunda kalarak aldıkları’ kullanıcı adlarını değiştirebilecek. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...