Elon Musk’ın ‘büyük’ projesi söküldü, yerine otopark yapılacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk’ın ‘büyük’ projesi söküldü, yerine otopark yapılacak

TEKNOLOJİ Haberleri

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın ‘geleceğin ulaşım sistemi’ olarak tanıttığı Hyperloop projesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Musk’ın ‘büyük’ projesi kapsamında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde inşa edilen bir test tüneli söküldü.

Elon Musk'ın ‘Hyperloop’ isimli projesinde işler görünüşe göre pek de iyi gitmiyor. Milyarder iş insanının ‘geleceğin ulaşım sistemi, su basmayacak metrosu’ olarak gösterdiği Hyperloop projesi kapsamında Hawthorne, Kaliforniya’da inşa edilen test tüneli yıkılarak, Musk’ın uzay şirketi SpaceX’te çalışanlar için otoparka dönüştürüldü. 

Hyperloop'un test tüneli 1 kilometre uzunluğunda ve 3,6 metre genişliğindeydi ve Los Angeles'ın hemen dışındaki Hawthorne Belediye Havaalanı yakınında bulunuyordu. Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre, tünele dair bir iz kalmadı ve yerel belediye meclisi arazinin SpaceX çalışanlarına otopark alanı olacağını bildirdi.

HYPERLOOP PROJESİ DEVAM EDECEK Mİ?

Bloomberg, Kaliforniya’daki test tünelinin sökülmesinin Musk’ın Hyperloop projesinde geri adım atmasına bağlasa da bu yılın başlarında Musk’ın Boring Company şirketi, Las Vegas’ın altındaki tünel ağını toplam 54,7 kilometreye genişletmek için yerel hükümetten onay aldı. Şirket ayrıca 2021'de Hyperloop'un Teksas ve Miami'ye de ulaşması için planlar sundu.

Musk’ın uzay şirketi SpaceX’in bünyesinde kurulan ve Hyperloop projesini yürüten Boring Company, testlerin bu yıl içinde yapılacağını açıklamıştı. Hyperloop isimli kara taşımacılığı sisteminin 1000 km/sa hıza çıkması için çalışmalar sürüyor. Hyperloop ile Washington'dan 370 kilometre uzaklıktaki New York'a 30 dakikada ulaşmak mümkün olabilecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...