Elon Musk Twitter’da yapacağı ilk değişikliği açıkladı: YouTube ile rekabet dönemi başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk Twitter’da yapacağı ilk değişikliği açıkladı: YouTube ile rekabet dönemi başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO’su Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ı satın alması halinde platformda yapacağı ilk değişikliklere ilişkin imalı açıklamalar yaptı. Musk, Twitter’a YouTube ile rekabet edebilecek bir özellik getirmeyi amaçlıyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma anlaşmasını 28 Ekim Cuma günü Türkiye saatiyle akşam 23.00’e kadar tamamlaması gerekiyor, aksi takdirde milyarder iş insanı 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekildiği için Kasım ayında mahkemeye çıkacak. Zaman hızla daralırken, Musk’ın Twitter planları da ortaya çıkmaya başladı.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Elon Musk daha önce anlaşmayı tamamlamak istediğini ve yetki sahibi olduğunda Twitter'ı nasıl değiştirebileceğine dair fikirlerini paylaşmıştı. Milyarder, Twitter’ı YouTube ile rekabet ettirmek için uygulamada ek gelir elde ettirecek entegre bir video özelliğinin ipuçlarını verdi.

TWİTTER YOUTUBE GİBİ OLACAK

Elon Musk, tweet zincirinde bu özelliğe ilişkin şu bilgileri verdi;

“@elonmusk devraldığında, @TwitterSpaces platformunun videoya doğru evrilip içerik oluşturma konusunda @YouTube'la rekabet edip edemeyeceğini merak ediyorum...

Twitter'ın şu anda bir YouTube klonu ortaya çıkarmaması çılgınlık. Tweet'lerimin yarısı YouTube video bağlantıları. Twitter buradan herhangi bir fayda sağlamıyor. Kullanıcılar Twitter'da para kazanılan videoları izleyebilseydi, Twitter reklam geliri elde edecek ve (gelirleri) büyük ölçüde artıracaktı.

MUSK'IN 'X' SOSYAL MEDYA PLATFORMU PLANI

Musk, Twitter’a yeni bir satın alma teklifinde bulunduğunu açıkladıktan sonra sosyal medya hesabından ilgi çeken bir paylaşım yaptı. Musk, ‘her şeyin uygulaması, X’ diyerek yeni bir sosyal medya platformundan söz etti. Elon Musk, yeni bir tweette, “Twitter’ı satın almak, her şeyin uygulaması X’i oluşturmak için hızlandırıcı bir adım.” dedi. X’e ilişkin başka bir ayrıntı ise vermedi. 

Elon Musk’ın daha önceki açıklamalarına göre bu platform Çin’de kullanılan WeChat isimli sosyal ağa benzeyebilir. WeChat, Facebook, Twitter, Uber, Instagram ve Substack gibi uygulamaların kullanımlarını birleştiren bir ağ. Bu sosyal ağ yemek siparişi vermekten otel rezervasyonu yapmaya kadar çok çeşitli amaçlarda kullanılmakta. 1 milyardan fazla kişi WeChat üzerinden para transferi de yapabiliyor. Ayrıca haber ve sosyal medya akışı için de tercih ediliyor. 

ELON MUSK TWİTTER’I SATIN ALACAK MI?

Bloomberg'in haberine göre, Elon Musk, 28 Ekim Cuma günü Twitter’ı satın alma anlaşmasını tamamlayacak. Bu arada, anlaşmanın gerçekleşeceği beklentisiyle çalışanların stok hesaplarının dondurulduğu ileri sürüldü. Washington Post gazetesinin iddiasına göre Elon Musk Twitter’ı satın alması halinde çalışanların yaklaşık yüzde 75’ini işten çıkaracak. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...