- Yerli ve milli mini "Mango Car" tanıtıldı!
3 saat 39 dakika önce

Yüzde yüz yerli ve elektrikli mini araç “Mango Car” Ankara’da tanıtıldı!

Ankara’da gerçekleşen 4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nde tanıtılan yüzde yüz yerli elektrikli mini otomobil “MANGO CAR” araç içerisinde bulunan “Trafik Kontrol Merkezi” yazılımıyla sürücülere güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanı sunuyor.
 - TÜBİTAK Azerbaycan'da metroloji laboratuvarları açacak!
4 saat 29 dakika önce

TÜBİTAK Azerbaycan'a 12 metroloji laboratuvarı kuracak

TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME), Azerbaycan Metroloji Enstitüsü (AzMI) bünyesinde, anahtar teslim, 12 metroloji laboratuvarı kuracak.
 - Bakan Kacır, Huawei heyetiyle görüştü!
5 saat 1 dakika önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Huawei heyetini kabul etti!

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Huawei Avrupa Bölge Başkanı ve Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Jim Lu liderliğindeki Huawei heyetini kabul etti.
 - Tesla zor bir döneme giriyor!
5 saat 24 dakika önce

Tesla'nın başı dertten kurtulmuyor: Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç üreticisinin karşılaştığı sorunlar!

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla, son zamanlarda bir dizi sorunla karşı karşıya. Bu sorunlar arasında Tesla yöneticilerinin ve işçilerinin işten çıkartılması, Elon Musk'ın şirketteki ağırlığını tekrar oluşturması ve gigacasting üretim tekniğiyle ilgili problemler yer alıyor.
 - WhatsApp'tan Mercedes ile işbirliği!
7 saat 48 dakika önce

WhatsApp, Mercedes-AMG Petronas F1 Takımı ortaklığıyla yeni bir yarış arabası emojisini tanıttı!

Meta'nın WhatsApp uygulaması standart yarış arabası emojisini yeni bir Mercedes-Benz F1 takımı versiyonuyla değiştirdi ve Empire State Binası'nda bir etkinlik düzenleyerek bunu gösterdi.
 - Microsoft, Malezya'da dijital geleceğe yatırım yapıyor!
8 saat 26 dakika önce

Microsoft, Malezya'da bulunan yapay zeka ve bulut sistemlerine yatırım yapmayı planlıyor!

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft, Malezya'da bulut depolama sistemleri (cloud) ve yapay zeka altyapısına dört yıl içinde 2,2 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.
 - Sakıp Sabancı, yapay zeka ile mesaj yolladı!
9 saat 47 dakika önce

Vefatının 20. yılında torunu ile konuştu! Sakıp Sabancı yapay zeka modeliyle seslendirildi

Sakıp Sabancı'nın vizyonunu gelecek nesillere anlatmak için bir yapay zeka modeli geliştirildi. Sabancı'ya ait içerik arşivi, videoları, metinleri, kitapları ve ses kayıtlarından oluşturulan yapay zeka ile bir sohbet gerçekleştirildi.
 - Microsoft neden milyarlarca dolar yatırım yapıyor?
10 saat 37 dakika önce

Microsoft, Google korkusu yüzünden yapay zeka yatırımlarını artırdı! E-Postalar ortaya çıktı.

Microsoft'un OpenAI yatırımı, Google'ın yapay zeka ilerlemesine ilişkin endişelerden kaynaklanmış olabilir. 2019'daki bir e-postada bir Microsoft yöneticisi, Google'ın yapay zeka yetenekleri konusunda "çok ama çok endişeli" olduğunu belirttiği bir maili Bill Gates ve Satya Nadella'ya gönderdi.
 - Google, Apple'a para yağdırıyor!
10 saat 50 dakika önce

Teknoloji devleri arasındaki gizli anlaşma! Google neden Apple'a para ödüyor?

Google, iPhone, iPad ve Mac'teki Safari'nin varsayılan arama motoru olmak için Apple'a 2022 yılında 20 milyar dolar ödedi. Bu bilgi, Google'ın Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı ile olan antitröst anlaşmazlığında sunduğu mahkeme belgelerinde ortaya çıktı.
 - Avrupa ambargosuna Türk mühendislerin ANKA III cevabı!
22 saat 1 dakika önce

Avrupa ambargosuna Türk mühendislerin ANKA III cevabı!

Türkiye 2000'lerin başında Fransa liderliğinde yürütülen insansız hava aracı NEURON projesi oluşumuna katılmak için bavşuru da bulundu. Yunanistan'ın lobicilik faaliyetleri nedeni ile Türkiye bu projeye alınmadı.
 - Samsung, Apple Watch Ultra'ya rakip çıkarıyor!
01 Mayıs 2024 - 16:16

Samsung'dan Apple'a rakip saat geliyor! Premium Galaxy Watch modelleri onayladı!

Samsung, Galaxy Watch saatlerinde uyguladığı stratejiyi değiştirme kararı aldı. Yeni geliştirilen Galaxy Watch 7 serisinin iki yerine üç modelden oluşması bekleniyor. Güney Koreli marka yaptığı basın açıklamasında giyilebilir cihaz stratejisiyle ilgili önemli detayları açıkladı.
 - Apple, Safari'yi yapay zeka ile yeniden tasarlıyor!
01 Mayıs 2024 - 15:06

Apple, yeni özelliklerin yanı sıra Safari'yi de yapay zeka özellikleriyle donatıyor! Peki nasıl görünecek?

Apple, Safari web tarayıcısının kullanıcı arayüzü ayarlarını, gelişmiş içerik engelleme özellikleri ve Akıllı Arama olarak isimlendirilen yeni bir yapay zeka destekli sürümünü test ediyor.
 - Apple, Google'ın çalışanlarını koparma peşinde!
01 Mayıs 2024 - 11:55

Yapay zeka savaşları başladı! Apple, Google'ın yapay zeka uzmanlarını işe almaya başladı! Mark Zuckerberg rakip çalışanlara mail atıyor!

Apple da yapay zeka yetenekleri konusunda OpenAI ve Google gibi rakiplerine ayak uydurabilmek için yapay zeka üzerinde çalışmaya başladı.
 - Pilotlar HAVELSAN ile daha güvenli!
01 Mayıs 2024 - 11:42

Pilotlar, HAVELSAN A320 Simülatörü ile daha güvenli ve etkili uçuş eğitimi alacak! İmzalar atıldı, 3 farklı motor tipi ile eğitimler verilecek!

Uluslararası Simülatör Eğitim Merkezi (IFTC), HAVELSAN Airbus A320 Tam Uçuş Simülatörü (FFS) ile yapılan anlaşmada HAVELSAN, IFTC için Airbus A320 NEO/CEO simülatörünü 3 farklı motor tipi güçlendirecek.
 - iPhone'daki bir hata, kullanıcıları çıldırttı!
01 Mayıs 2024 - 09:37

iPhone'daki bir hata, kullanıcıları çıldırttı! Apple'dan "hata" açıklaması

Belki de her sabah yaşanan kısa süreli işkencelerden biridir 'alarm sesleri'. Ancak ister Android'de ister iOS'ta olsun en sık kullanılan uygulamalardan biri. Dünyadaki çoğu insan sabahları erken kalkmak zorunda. Bu nedenle bir akıllı telefonun yapması gereken en büyük görevlerden biri alarmı çalmaktır. Ancak bazı iPhone'lar bu görevi yerine getirmiyor. İşte son birkaç gündür ortaya çıkan iPhone alarmının çalmaması sorunlarından bazıları ve çözümlerinin detayları...
 - Çin uzay istasyonu mürettebatı Dünya'ya dönüyor!
30 Nisan 2024 - 17:27

Çin uzay istasyonu mürettebatı Dünya'ya dönüyor!

Çin'in Dünya yörüngesindeki uzay istasyonu Tiangong'un astronot mürettebatı beş aylık görevini tamamlayarak Dünya'ya ulaştı.
 - Bilgisayar parçaları hakkında bilmeniz gereken her şey!
30 Nisan 2024 - 17:26

Bilgisayarın, gizemli dünyasında kendi PC'nizi kurun. Bilgisayar parçaları hakkında bilgi edinin! Hangi parçaları almalısınız?

Günümüzde herkes bilgisayar kullanmaktadır ve bilgisayar artık bir ihtiyaç haline gelmiştir. Giderek dijitalleşen bir dünyada bilgisayarlar bir ihtiyaç olmuştur. Peki bir bilgisayarın içinde hangi bileşenler vardır? Bu bileşenlerin görevleri nelerdir? Hazırladığımız habe sizler için bu soruları adım adım açıklıyor...
 - İşte 15 bin TL altında alabileceğiniz en iyi telefonlar!
30 Nisan 2024 - 16:31

Şık tasarım, uygun fiyat. 15.000 TL ve altında telefon önerileri (Mayıs 2024)

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların kullandıkları cep telefonlarının boyutlarının ve performanslarının önemli ölçüde arttığı bir dönem başladı. Bu da doğal olarak akıllı telefonların fiyatlarının artmasına neden oldu. İnsanların bütçelerinin kısıtlı olmasıyla birlikte herkesin aklındaki sorulardan biri de "15.000 TL'ye kadar hangi akıllı telefonu alabilirim?" gibi çeşitli sorularla internette aranan sorulardan biri haline geldi. Size yardımcı olması için en iyi telefonları listeledik.
 - Meta'nın AB ile sorunları devam ediyor!
30 Nisan 2024 - 16:09

Facebook ve Instagram'ın sahibi olan, Meta hakkında soruşturma başlatıldı!

Avrupa Birliği, Facebook ve Instagram operatörü Meta hakkında, neden soruşturma başlatıldı, platformlarında yanıltıcı reklam ve dezenformasyonla mücadele gibi alanlarda, AB kurallarına uymadıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.
 - NASA uzaydan şimdiye kadarki en net görüntüyü elde etti!
30 Nisan 2024 - 14:01

NASA'nın Webb Uzay Teleskobu, Atbaşı Bulutsusu'nun şimdiye kadarki en detaylı görüntüsünü elde etti!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) ait James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Avcı (Orion) takımyıldızında yer alan ve ilginç görünümü nedeniyle Atbaşı Bulutsusu olarak da bilinen Barnard 33'ün en detaylı fotoğrafını çekti.
 - Microsoft, yapay zeka yatırımlarına devam ediyor!
30 Nisan 2024 - 13:48

Microsoft, Endonezya'da bulunan altyapısına 1,7 milyar dolarlık yatırım yapacak!

ABD'li teknoloji devi Microsoft, Endonezya'daki bulut depolama sistemi (Cloud) ve yapay zeka altyapı sistemlerine 1,7 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını açıkladı.
Sona Git