Dijital yorgunluk arttı: Telefonla uyuyoruz, telefonla kalkıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dijital yorgunluk arttı: Telefonla uyuyoruz, telefonla kalkıyoruz

TEKNOLOJİ Haberleri

Araştırmalara göre ülkemizde akıllı telefonunu uyanır uyanmaz kullanma oranı yüzde 70, cihaz kullanımı yüzünden geç uyuyanlar yüzde 65. Akıllı telefonu yemek sırasında kullananların oranı da yüzde 52.

Deloitte’un dünyada 21 ülkede yaptığı Dijital Tüketici Trendleri Araştırması’nın Türkiye sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, hayatın vazgeçilmez parçası olan akıllı telefonlara erişim oranı yüzde 95’e ulaştı, masaüstü-dizüstü bilgisayar ve tablet erişiminde ise azalma var.

Nispeten yeni kategoriler olan akıllı TV ve akıllı saat son beş yıldır istikrarlı şekilde büyümeye devam etse de büyüme hızında yavaşlama var.

KULLANICILAR BU DURUMDAN RAHATSIZ

Cihazların kullanıcıların günlük hayatlarındaki payı giderek artıyor ve bu durum kullanıcıları da rahatsız ediyor. Katılımcıların yüzde 60’ı cihaz kullanımına daha az süre ayırabilmeyi tercih edeceklerini söylediler (Bu oran dünyada yüzde 40). Akıllı telefonunu uyanır uyanmaz kullanma (yüzde 70), cihaz kullanımı yüzünden planladığından daha geç uyuyanlar (yüzde 65) ve akıllı telefonu yemek sırasında kullananlar da kullanıcıların yarısından fazlasını (yüzde 52) oluşturuyor.

Tüm yaş gruplarında akıllı telefonlar çevrimiçi alışveriş ve kısa içerikler için ilk tercih. 18-24 yaş grubu ise neredeyse bütün aktivitelerde telefonu tercih ediyor.

"PİŞMANLIK DEĞİL MEMNUNİYET DUYMAK İSTEYECEKLER"

Deloitte Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Lideri Hakan Göl “Tüketiciler sosyalleşmek için daha fazla zaman ayırıyor. Bu durum akıllı cihazlara ayrılan zamanı giderek daha önemli hâle getirecek. Tüketici akıllı cihazıyla geçirdiği zamandan pişmanlık değil memnuniyet duymak isteyecek. Bu sebeple cihaz ve içerik üreticileri, buna göre tavır geliştirecek” dedi. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...