WhatsApp'a yeni bakış: Modern tasarıma geçiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp'a yeni bakış: Modern tasarıma geçiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, Android kullanıcıları için yeni bir beta güncellemesini sundu. Anlık haberleşme platformu, yeni güncellemede Material Design 3 ile uygun hale geliyor.

WABetaInfo tarafından bugün paylaşılan haberde WhatsApp Andorid için 2.23.14.12 güncellemesini yayınladığı belirtildi. Yeni güncelleme, yuvarlak kenarlarla büyük oranda Material Design 3 tasarımıyla uygun hale geliyor.

WHATSAPP, MATERIAL DESIGN İLE MODER HALE GELECEK

WABetaInfo tarafından paylaşılan habere göre anlık haberleşme platformu WhatsApp'ın tasarımındaki keskin kenarlar, yuvarlak hale geliyor. Böylece uygulamanın tasarımı daha modern görünecek.

Material Design 3 tasarımıyla uygun hale gelen WhatsApp ayrıca kullanım deneyimini de daha iyi hale getiriyor. Çünkü tasarım dili, uygulamanın birçok farklı yerine eş zamanlı olarak entegre edilecek.

Yuvarlak kenarlar dışında ayrıca WhatsApp'ın kendi yazı stili de değişiyor. Değişen yazı stili de platformun daha modern görünmesine yardımcı olacak. Çünkü yazılar, diğer uygulamalarda da olduğu gibi her alanda yer alıyor. Test aşamasındaki yeniliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil. Fakat kısa süre içinde tüm dünyada kademe kademe açılmaya başlayacak.

Öte yandan WhatsApp, cihazlar arası geçişi kolay hale getirecek yeni bir özellik sundu. Uzun süredir test aşamasında olan özellik sayesinde "aynı markaya" ait akıllı telefon modelleri arasında tek tuşla geçiş imkanı olacak. Aynı markaya ait telefonlar, QR kod kullanarak sohbet geçmişinin birinden diğerine aktarılabilecek. WhatsApp kullanıcıları için büyük kolaylık sağlayacak yenilik; sohbet geçmişi, fotoğraflar, videolar ve dosyalar dahil olmak üzere sohbetler arası iletilen bütün verileri aktaracak.

(Kaynak, WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...