Yangın kurbanı ailenin umudu Erdoğan

/ Kaynak: AA
Yangın kurbanı ailenin umudu Erdoğan

VOLEYBOL Haberleri  / AA

Almanya'nın Backnang kentinde çıkan yangında ölen anne ve 7 çocuğunun memleketi olan Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde büyük acı yaşanıyor.



Yangında yaşamını yitirdiği bildirilen Nazlı Özcan Soykan (40), çocukları Hatice Oruç (17), Yılmaz (14), Abdulkadir (8) İzzet (7) Yasin (6) Ahmet (3) ve Murat Soykan (6 ay) hakkında ilçeye bağlı Gezler köyünde yaşayan yakınları, köyde enerji kesintisi olduğundan sağlıklı bilgileri Almanya'daki akrabalarını telefonla arayıp almaya çalışıyor.

Nazlı Özcan Soykan'ın halası Nebahat Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeni ve ailesinin 1962 yılında Almanya'ya gittiğini, ekonomik nedenlerle yaklaşık 10 yıldır memleketine gelemediğini söyledi.
''Onlar bize, biz onlara hasret yaşadık'' diyen Coşkun, şöyle konuştu: ''Yeğenim ve çocukları yakılarak öldürüldü. Resmen onları yaktılar. Ölen öldüğüyle, öldüren de öldürdüğüyle kalıyor. Sahiplenmiyorlar. Orada yalnızlığın, sahipsizliğin ne demek olduğunu ben de bilirim. Almanya'da ben de kaldım, vatan, millet hasreti orada anlaşılıyor. Orada onları cayır cayır yaktılar. Ben bunu bir doğal ölüm olarak görmüyorum, cinayettir, çocuk katliamıdır. 7 çocuk... En küçüğü 6 aylık. Bunlar bağıra bağıra öldüler.'' -Başbakan Erdoğan'dan destek istediler- Coşkun, olayı tesadüfen öğrendiklerini anlatarak, ''Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konunun çözülmesi için destek istiyorum. Başbakanımız bunun peşini bırakmasın, katilleri Merkel'e aratsın. Orası Avrupa'nın, demokrasinin beşiği, göstersinler insana saygıyı'' diye konuştu.
Amca Şükrü Özcan ise olayı tesadüfen öğrendiklerini, cenazenin köyde defnedileceğini ancak Türkiye'ye cenazelerin ne zaman geleceğinin belli olmadığını bildirdi.
VOLEYBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...