Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Dünya tedirgin: Kara mantar virüsü Hindistan'ı sarıyor

Dünya tedirgin: Kara mantar virüsü Hindistan'ı sarıyor
Fotoğraf Başlığı Dünya tedirgin: Kara mantar virüsü Hindistan'i sariyor

Kara mantar, Hindistan'da hızla yayılıyor. 28 eyaleti saran virüs, şu ana kadar 28.252 kişiye bulaştı. Bu hastalarının çoğunun daha önce korona olduğu açıklandı.

Kaydet
a- | +A

Bütün dünya 1,5 yıldır Covid-19 ile mücadele ediyor. Her gün bu virüs yüzünden binlerce kişi ölüyor. Koronavirüs tehlikesi halen sürerken Hindistan, farklı bir salgınla da mücadele veriyor.

Ülkede baş gösteren kara mantar, 28 eyalete yayıldı. Şu ana kadar 28.252 kişide bu virüse rastlandı. Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, bu kişilerin 24.370’inin daha önce koronaya yakalandığını açıkladı. Bakan Vardhan, ülkenin batısındaki Maharaştra ve Gujarat eyaletlerinde kara mantar enfeksiyonunda en yüksek sayıların tespit edildiğini aktardı. Vardhan, Maharaştra’da 6.329, Gujarat’ta 5.486 kara mantar vakasının kayıtlara geçtiğini belirtti.

BİR YANDAN COVID, BİR YANDAN KARA MANTAR

Öte yandan uzmanlar, Covid-19'u atlatanların yakalandığı ve halk arasında "kara mantar" olarak adlandırılan mukormikozun bazı durumlarda ölümcül olabileceğine dikkat çekti. Hindistan'da 21 Mayıs'ta kara mantar sebebiyle 219 kişi hayatını kaybetti. Covid’den ise şu ana kadar yaklaşık 350 bin kişi can verdi. Ayrıca Hindistan, 28 milyon 909 bin vaka ile ABD’den sonra en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülke.

BAKMADAN GEÇME
Kara mantar hastalığı zayıf bağışıklığı vuruyor
HABER

Kara mantar hastalığı zayıf bağışıklığı vuruyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.