Dünya tedirgin: Kara mantar virüsü Hindistan'ı sarıyor

Düzenleyen:
Dünya tedirgin: Kara mantar virüsü Hindistan'ı sarıyor

DÜNYA Haberleri

Kara mantar, Hindistan'da hızla yayılıyor. 28 eyaleti saran virüs, şu ana kadar 28.252 kişiye bulaştı. Bu hastalarının çoğunun daha önce korona olduğu açıklandı.

Bütün dünya 1,5 yıldır Covid-19 ile mücadele ediyor. Her gün bu virüs yüzünden binlerce kişi ölüyor. Koronavirüs tehlikesi halen sürerken Hindistan, farklı bir salgınla da mücadele veriyor. 

Ülkede baş gösteren kara mantar, 28 eyalete yayıldı. Şu ana kadar 28.252 kişide bu virüse rastlandı. Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, bu kişilerin 24.370’inin daha önce koronaya yakalandığını açıkladı. Bakan Vardhan, ülkenin batısındaki Maharaştra ve Gujarat eyaletlerinde kara mantar enfeksiyonunda en yüksek sayıların tespit edildiğini aktardı. Vardhan, Maharaştra’da 6.329, Gujarat’ta 5.486 kara mantar vakasının kayıtlara geçtiğini belirtti.

BİR YANDAN COVID, BİR YANDAN KARA MANTAR

Öte yandan uzmanlar, Covid-19'u atlatanların yakalandığı ve halk arasında "kara mantar" olarak adlandırılan mukormikozun bazı durumlarda ölümcül olabileceğine dikkat çekti. Hindistan'da 21 Mayıs'ta kara mantar sebebiyle 219 kişi hayatını kaybetti. Covid’den ise şu ana kadar yaklaşık 350 bin kişi can verdi. Ayrıca Hindistan, 28 milyon 909 bin vaka ile ABD’den sonra en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülke.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...