Kazakistan: Ukrayna'ya asker gönderme konusu gündemde değil

Düzenleyen:
Kazakistan: Ukrayna'ya asker gönderme konusu gündemde değil

DÜNYA Haberleri

Kazakistan Savunma Bakanlığı, sosyal medyada çıkan haberlere istinaden; iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve Ukrayna'ya asker gönderme gibi bir konunun gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Bugün sosyal medyada çıkan demiryolu ile taşınan askeri araçların fotoğrafları, Kazakistan'dan Ukrayna'ya doğru askeri birliklerin hareket ettiğine ilişkin iddiaları gündeme getirmişti. Konu ile ilgili olarak Kazakistan Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Kazakistan, ülkelerinden Ukrayna’ya askeri birliklerin hareket ettiğine yönelik sosyal medyada çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve söz konusu ülkeye asker gönderme konusunun gündemde olmadığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan Silahlı Kuvvetleri tarafından şu anda ülkenin batısı ile güneyinde planlı muharebe tatbikatları yapıldığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu tatbikat kapsamında askeri birliklerin ülke içindeki bölgelere sevk edilme operasyonu gerçekleştirildiğine işaret edilerek, "Kazak askeri birliklerinin Ukrayna'ya doğru hareket ettiğine yönelik sosyal medyada çıkan bilgiler gerçek dışı ve gönderme konusu gündemde değil." ifadesi kullanıldı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...