ABD'de liseye düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan öldü, öğrenciler yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı

Sivil silahlanma ile mücadele eden ABD'den bir katliam haberi daha geldi. Iowa eyaletinde bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan öldürülürken, çok sayıda kişi de yaralandı.

ABD’nin Iowa eyaletinde yer alan Perry kentindeki Perry Lisesi’nde silahlı saldırı düzenlendi.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edilirken, saldırıyı düzenleyen saldırganın öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı açıklandı. Associated Press'e konuşan bir emniyet yetkilisi, şüphelinin intihar ettiğini söyledi.

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Beyaz Saray da olayı yakından takip ettiklerini açıkladı.

Lisenin bin 785 öğrencisi bulunuyordu. 

ABD'de liseye düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan öldü, öğrenciler yaralandı

SALDIRI DERS SAATİNDEN ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

Dallas İlçe Şerifi Adam Infante, saldırı ders saatinden önce gerçekleştiği için okulda az sayıda öğrenci ve öğretmen bulunduğu bilgisini paylaştı.

Des Moines'teki Methodist Tıp Merkezi yetkilileri, yaralıların tedavi altında olduğunu açıkladı.

Saldırı, 2024 Başkanlık yarışı için eyalette bulunan Cumhuriyetçi Parti'nin 15 Ocak'taki ön seçimlerine yakın bir zamanda ve parti kongrelerinin yapıldığı bölgeye çok uzak olmayan bir yerde düzenlendi.

SINIFA SAKLANDI

15 yaşındaki Zander Shelley'nin babası, çocuğunun koridorda dersin başlamasını beklerken silah seslerini duyup sınıfa saklandığını ve oradan kendisine mesaj attığını söyledi. İş yerinden olay yerine hızla gelen baba Kevin Shelley, "Hayatım boyunca en çok korktuğum şeydi" ifadelerini kullandı.

KOŞUN DİYE BAĞIRDI!

18 yaşındaki son sınıf öğrencisi Rachael Kares, caz grubu provasınının ardından dört el silah sesi duyduğunu söyledi. Kares, "Grup öğretmenim bize baktı ve 'Koşun!' diye bağırdı. Biz de koştuk." ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...