ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı açıklaması! Biden Kongre'ye mektup gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı açıklaması! Biden Kongre'ye mektup gönderdi

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye F-16 satış süreci hakkında yeni bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Biden yönetimi Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etmesini destekliyor. Ancak Kongre'nin süreçte kilit rolü var." denildi. Reuters ise Biden'in Türkiye'ye F-16 satışını onaylaması için Kongre'ye mektup gönderdiğini duyurdu.

Dün TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından ABD'den peş peşe kritik açıklamalar geldi.

Süreci memnuniyetle karşıladıklarını bildiren ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satış süreci hakkında da yeni bir açıklama yaptı.

TOPU KONGREYE ATTILAR

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye parlamentosunun İsveç onayını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak süreç henüz tamamlanmış değil. Macaristan'ın adım atmasını bekliyoruz. Biden yönetimi Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etmesini destekliyor. Ancak Kongre'nin süreçte kilit rolü var" denildi.

BIDAN'DAN KONGRE'YE MEKTUP

Bu açıklamanın ardından İngiliz haber ajansı Reuters, Biden'ın, Türkiye'ye 20 milyar dolarlık F-16 satışının onaylanması için Kongre'ye mektup gönderdiğini duyurdu.

ABD'den ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BAKAN GÜLER AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, geçtimiz günlerde süreci takip ettiklerini bildirerek, "ABD ile teknik toplantılar tamamlandı. Bir an evvel olumlu ve somut adımlar atılarak sürecin başlatılmasını beklediğimizi muhataplarımıza iletiyoruz. Konunun sürüncemede bırakılması, ipe un serme yaklaşımı kabul edilebilir değildir." demişti. 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şahin 24 Ocak 2024 23:41

ABD NİN VERDİĞİ SÖZÜNÜ TUTTUĞUNU GOREN VARMİ YİNE YALAN YİNE HİLE, BİZİM BASKAN YİNE TUFAYA GELDİ

Mehmet Kırıcı 24 Ocak 2024 22:00

Onların kongresi varsa Cumhurbaşkanı imzalamasın

Sonraki Haber Yükleniyor...