Darbe girişimi sonrasında bir ilk: Putin, Ukrayna sınırında

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Darbe girişimi sonrasında bir ilk: Putin, Ukrayna sınırında

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzun bir aradan sonra Ukrayna sınırında yer alan Rostov-na-Donu şehrini ziyaret etti. Putin, şehirdeki askeri karargâha da uğrayarak Ukrayna’daki savaşın durumuyla ilgili bilgi attı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in darbe girişimi sonrasında Rostov-na-Donu şehrini ziyaret etti. Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in Rostov’da yer alan Ukrayna’daki ‘’özel askeri operasyon’’ için kurulan askeri karargâhı da ziyaret ettiği bildirildi.

Putin, karargahtaki bazı komutanlardan bilgi alırken Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov da Putin'e rapor verdi.

Ukrayna sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Rostov-na-Donu, Rusya'nın savaşta yer alan Güney Askeri Bölgesi ordusunun karargahına ev sahipliği yapıyor.

WAGNER’İN ELE GEÇİRDİĞİ İLK ŞEHİR

Rostov-na-Donu, Ukrayna’daki savaşın yönetildiği bir şehir olmasının yanı sıra Wagner’in darbe girişimi sonrasında ele geçirdiği ilk şehir olmasıyla da gündem olmuştu.

Wagner lideri Yevgeni Prigojin, şehri herhangi bir çatışma olmadan ele geçirdikten sonra Rus üst düzey yetkililere ‘’Moskova’ya geliyoruz’’ diyerek tehdit etmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: AA - Türkiye Gazetesi

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...