Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Gizlice görüştüler: Trump ve Maduro geriliminde yeni iddia!

Gizlice görüştüler: Trump ve Maduro geriliminde yeni iddia!
Fotoğraf Başlığı Gizlice görüştüler: Trump ve Maduro geriliminde yeni iddia!

ABD Başkanı Trump, geçen hafta Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile telefonda görüşerek muhtemel bir buluşmayı tartıştı. Gizli görüşmeyi ABD basını duyurdu. Telefon görüşmesi, Trump yönetiminin Maduro’yu "yabancı terör örgütü" olarak tanımladığı Cartel del Soles kararının yürürlüğe girmesinden kısa süre önce gerçekleşti.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Trump ile Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun arasında yaşanan gerginlikler devam ederken, The New York Times tarafından iki lidere yönelik çarpıcı bir haber yayımlandı.

Haberde Trump'ın geçen hafta Maduro ile telefonda görüştüğü ve bir araya gelme olasılığını tartıştığı öne sürüldü.

GÖRÜŞMEYE RUBİO DA KATILDI

Ancak şu anda böyle bir görüşme planlanmış değil.

New York Times'ın haberine göre, telefon görüşmesine ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da katıldı.

MADURO'YA YABANCI TERÖR ÖRGÜTÜ TANIMLAMASI

Görüşme, Trump yönetiminin Maduro’yu "yabancı terör örgütü" olarak tanımladığı Cartel del los Soles’e ilişkin kararının yürürlüğe girmesinden kısa süre önce yapıldı.

Gizlice görüştüler: Trump ve Maduro geriliminde yeni iddia!
Başlık ResmiGizlice görüştüler: Trump ve Maduro geriliminde yeni iddia!

KARA OPERASYONLARI BAŞLAYACAK MI?

ABD, Venezuela’ya karşı denizde ve hava sahasında büyük bir askeri varlık oluşturdu.

Amaçları uyuşturucu kaçakçılığını önlemek olarak belirtilse de haberde Maduro’nun görevden alınmasını sağlamak için gerektiğinde güç kullanmak istedikleri de belirtildi.

Trump yönetimi, Venezuela’da askeri seçenekler, hava ve deniz saldırıları ve gizli operasyon planları da dahil olmak üzere geniş bir strateji yürütüyor.

ÖNERİLEN HABERLER
ABD basınından çok konuşulacak iddia! "Maduro Türkiye
DÜNYA

ABD basınından çok konuşulacak iddia! "Maduro Türkiye'ye sığınabilir"

Trump, doğrudan görüşmeler ile askeri tehditleri paralel yürütme eğiliminde ve son olarak kara operasyonlarının da başlayacağını duyurdu.

Görüşmeler, şiddet kullanımını azaltacak bir "çıkış yolu" oluşturma çabası olarak değerlendirilebilir; ancak yönetim, Maduro’nun görevden ayrılmasını hedeflemeye devam ediyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.