Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

H-1B vizesinde büyük artış, şirketler tedirgin: Beyaz Saray’dan açıklama geldi

H-1B vizesinde büyük artış, şirketler tedirgin: Beyaz Saray’dan açıklama geldi
Fotoğraf Başlığı H-1B vizesinde büyük artis, sirketler tedirgin: Beyaz Saray’dan açiklama geldi

ABD'de yüksek vasıflı işçilere yönelik H-1B vizesi için ödenecek ücretin 1.000 dolardan 100.000 dolara çıkarılması, ülkedeki şirketler arasında endişeye yol açtı. Artan tepkiler üzerine Beyaz Saray, düzenlemenin mevcut vize sahiplerini etkilemeyeceğini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump, dünya genelinde yankı uyandıran bir karara daha imza attı. Genç beyinlerin ülkeye gelmesini sağlayan ve yüksek vasıflı işçilere verilen 'H-1B' çalışma vizesi için şirketlerin yaptığı 1.000 dolarlık başvuru ücretini 100.000 dolara çıkardı.

Kararname ABD'deki şirketler arasında endişeye neden oldu. Şirketlerin çalışanlarına ülkeden ayrılmama çağrısı yapmasının ardından Beyaz Saray bugün açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

BAKMADAN GEÇME
Maduro’dan Trump’a mektup: “Yalanların üstesinden gelebiliriz”
HABER

Maduro’dan Trump’a mektup: “Yalanların üstesinden gelebiliriz”

"BU TEK SEFERLİK ÖDEME"

Beyaz Saray açıklamasında, yarın yürürlüğe girecek olan karardan ülkeye yeniden giriş yapan geçerli vize sahiplerinin etkilenmeyeceğini duyurdu. "H-1B" çalışma vizesi için şirketlerin 100 bin dolar ödenmesi kararı yeni başvuru sahipleri için geçerli olacağı aktarıldı. Adı açıklanmayan Beyaz Saray yetkilisi, "Bu tek seferlik bir ödeme. Sadece yeni vizeler için geçerlidir, yenilemeler veya mevcut vize sahipleri için geçerli değildir." ifadesini kullandı.

EN SERT TEPKİ HİNDİSTAN'DAN GELDİ

Trump'ın kararına sert tepki Hindistan'dan geldi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin açıklamada, talep edilen ücretin ailelere verdiği zarar nedeniyle "insani sonuçları" olacağı uyarısı yapıldı.

Açıklamada, vasıflı işçilerin değişiminin her iki ülkeye de büyük katkı sağladığı belirtilerek "Bu nedenle politika yapıcılar, iki ülke arasındaki güçlü insan ilişkileri de dahil karşılıklı yararları dikkate alarak son adımları değerlendirecekler" denildi.

ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi, 2024 yılında yaklaşık 400 bin H-1B vizesinin onaylandığını açıklarken bunlardan yaklaşık 260 binin yenilenen vize olduğunu duyurdu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.