Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İspanya’dan Trump’ın tehditlerine ilk cevap! "Sakin karşılıyoruz"

İspanya’dan Trump’ın tehditlerine ilk cevap!

İspanya, ABD Başkanı Trump’ın Ankara'daki NATO Zirvesi'nde savurduğu "ticareti tamamen kesme" tehdidine cevap verdi. Kararı oldukça sakin karşıladıklarını belirten Madrid hükümeti, ABD ile güçlü ekonomik ve kültürel ilişkileri sürdürmekte kararlı olduklarını duyurdu.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Ankara’daki NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Donald Trump’ın İspanya’yı "berbat bir ortak" olarak nitelendirip ticareti tamamen kesme tehdidinde bulunmasının ardından Madrid yönetiminden ilk cevap geldi.

İspanya hükümet kaynakları, Trump'ın savunma harcamaları ve İran savaşına destek verilmemesi gerekçesiyle savurduğ tehdidi "sakin ve normal" bir şekilde karşıladıklarını iletti.

Madrid’den yapılan açıklamada, "Ülkemiz, Amerika Birleşik Devletleri ile muhteşem bir sosyal, kültürel ve ekonomik ilişki sürdürmektedir. Bu durumun gelecekte de değişmesi gibi bir niyetimiz kesinlikle bulunmuyor." ifadelerine yer verildi.

İspanya’dan Trump’ın tehditlerine ilk cevap! "Sakin karşılıyoruz"
Başlık Resmiİspanya’dan Trump’ın tehditlerine ilk cevap! "Sakin karşılıyoruz"

SANCHEZ CEVAP VERECEK

NATO Ankara Zirvesi'ne katılan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in, öğleden sonra düzenleyeceği basın toplantısında Trump'ın açıklamalarına cevap vermesi bekleniyor.

Trump, Ankara'daki NATO zirvesi sırasında yaptığı açıklamada, İspanya için "umutsuz vaka" yakıştırması yaparak, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent'e bu ülke ile tüm ticari ilişkilerin kesilmesi talimatını vermişti.

Trump, "Artık İspanya ile herhangi bir ticari iş yapmak istemiyoruz. İspanya berbat bir NATO müttefiki. Katılım sağlamıyorlar, ödeme yapmıyorlar. İspanya ile hiçbir işim olsun istemiyorum. Lütfen İspanya ile tüm ticareti kesin, ziyaretler de dahil. Onlarla hiçbir işimiz olsun istemiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Trump, 3 Mart'ta yaptığı açıklamada, İran'a yönelik saldırılarda ABD ile işbirliği yapmadığı gerekçesiyle İspanya ile ticareti kesmekle tehdit etmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.