Komşudan Türkiye'ye destek mesajı: Hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Komşudan Türkiye'ye destek mesajı: Hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, geçen hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte deprem bögelerine yaptığı ziyaretin ardından Türkiye'ye destek mesajı verdi. 'Hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez' diyen Dendias "Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı herhangi bir jeopolitik gelişmeye, siyasi konulara bağlayamayız" açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Türkiye tarihinin en yıkıcı depremlerinin ardından, afet bölgesinde yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Can kaybının 40 bini geçtiği depreme ilişkin dünya genelinden çok sayıda destek mesajı ve yardım gelirken, bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Çok sayıda yerli ve yabancı ekibin katıldığı arama kurtarma çalışmalarından enkaz altından binlerce vatandaş kurtarıldı.

Dil, din, ırk ayrımı gözetmekten her bir can için canhıraş mücadele eden yabancı ekipler, çalışmalarından ardından ülkelerine dönerken de duygusal anlar yaşadı.

Asrın felaketinde Türkiye'nin yardımına koşan ülkeler arasında, son dönemde siyasi gerilimin tırmandığı komşu Yunanistan'da vardı.

Depremin ilk günlerinden itibaren Türkiye ile diyalog içinde yardım malzemesi ve arama kurtarma ekibi gönderen Yunanistan, 7 . günde ise afet bölgesine resmi ziyarette bulundu. 

Komşudan Türkiye'ye destek mesajı: Hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez

'HİSSETTİĞİMİZ ÜZÜNTÜ TARİF EDİLEMEZ'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, geçen hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştridiği incelemelerin ardından "Türkiye, benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya. Bu üzücü felaketin sonuçlarını şuan bilmek ve hissetmek henüz mümkün değil. Türkiye'deki varlığım, Yunanistan'ın Türk halkına olan bölünmez desteğini ve dayanışmasını ifade etmeye yönelik apaçık bir göstergeydi. Gördüğümüz görüntüler şok edici, hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez." açıklamasında bulundu.

Büyük acı ve yıkıma karşı Bakan Çavuşoğlu tarafından özel bir samimiyetle karşılandığını belirten Dendias, Çavuşoğlu'nun Yunan ekiplerin çalışmalarından sıkça övgüyle bahsettiğini, Yunan Hükümetine ve Yunan halkına şükranlarını ilettiğini belirtti.

Komşudan Türkiye'ye destek mesajı: Hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez

Türk vatandaşlarının sıcak ve içten isteklerinin aynı sıcaklık ve özveri ile Yunan ekipler tarafından giderildiği belirten Dendias, "Yunan devleti ve toplumunun komşumuza yardım etme konusundaki istekliliği ve buna bağlı olarak Türk toplumunun bu yardımı kabul etmedeki minnettarlığı, unutmamamız gereken temel parametrelerdir. Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı herhangi bir jeopolitik gelişmeye, siyasi konulara bağlayamayız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...