Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türkiye'den F-35 krizine "Paris" çözümü! S-400 düğümünü SAMP/T mi çözecek? ABD basını perde arkasını yazdı

Türkiye'den F-35 krizine

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye’nin hava savunma şemsiyesini güçlendirmek için İtalya ve Fransa ile yürüttüğü SAMP/T pazarlığının, aslında F-35 programına geri dönüşün anahtarı olabileceğini yazdı

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye'nin İran’dan gelen füze tehditlerine karşı hava savunma şemsiyesini güçlendirmek için İtalya ile SAMP/T sistemleri üzerine kritik bir pazarlığa oturduğunu iddia etti.

Türkiye’nin uzun süredir peşinde olduğu Fransız-İtalyan ortaklığı Eurosam üretimi SAMP/T bataryaları için İtalya ile görüşmelerin yeniden başlatmak istiyordu.

Daha önce Fransa'nın itirazları nedeniyle tıkanan projede, bu kez Paris'in tutumunun daha olumlu batığı öne sürüldü.

Türkiye'den F-35 krizine "Paris" çözümü! S-400 düğümünü SAMP/T mi çözecek? ABD basını perde arkasını yazdı
Başlık ResmiTürkiye'den F-35 krizine "Paris" çözümü! S-400 düğümünü SAMP/T mi çözecek? ABD basını perde arkasını yazdı

S-400 VE F-35 ÇIKMAZINDA ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ?

Türkiye’nin NATO sistemleriyle tam uyumlu SAMP/T bataryalarını envanterine katma isteği, Batı ile savunma entegrasyonu açısından oldukça mühim.

Bloomberg'e konuşan uzmanlar Rus S-400 sistemleri nedeniyle ABD ile yaşanan gerilimin tamamen yumuşatabileceğini ve Türkiye’nin F-35 programına geri dönüşü için zemin hazırlayabileceğini aktardı.

ÇELİK KUBBE" KALKANI

Ankara'nın hedefi sadece hazır alım yapmak değil. Bloomberg'e göre Türkiye, yerli "Çelik Kubbe" kalkanını oluşturmak amacıyla NATO ortaklarını bu silahların ortak üretimine ikna etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı 3 milyar dolarlık füze üretim tesisi, Türkiye’nin hem yerli "Tayfun" gibi balistik sistemlerini geliştirmesini hem de Batılı sistemlerin üretim ortağı olmasını kapsıyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Atina’da Türkiye- İtalya korkusu! "F-35
DÜNYA

Atina’da Türkiye- İtalya korkusu! "F-35'in intikamını Baykar aldı, Truva atı aramızda"

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.