Çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma saatleri kaç saat olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma saatleri kaç saat olacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk İş Kanunu'nda çalışma saatleriyle ilgili yapılacak değişiklik merakla bekleniyor. Haftalık 45 saat olan çalışma süresinin 40 saate indirilmesi gündeme geldi. Bu nedenle çalışma saatleri düşecek mi, çalışma saatleri kaç saat olacak sorusunun cevabı araştırılıyor.

Çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma saatleri kaç saat olacak? sorularının cevapları araştırılıyor. Türkiye'nin gündeminde Türk İş Kanunu'na göre çalışma saatlerinde yapılacak değişiklik var. Haftalık 45 saat olan çalışma süresinin azaltılması ve mesai ücretlerinde de birlik sağlanması hedefleniyor. 

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Emrah Özcan'ın haberine göre Türk İş Kanunu'nda değişiklik için adım atılacak. 30 milyonu aşkın çalışanı doğrudan ilgilendiren kanunda çalışma saatleri dahil yıllık ve haftalık tatilden esnek çalışmaya kadar birçok konuda düzenleme yapılacak. Türk İş Kanunu'nda yer haftalık 45 saat olan çalışma saatinin 40 saate indirilmesi de gündeme geldi. Fazla mesai ücretlerine ilişkin katsayı düzenlenecek. Çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma saatleri kaç saat olacak?

Basın İş Kanunu ve Deniz İş Kanunu'na göre çalışma saatleri 48 saat. 48 saatlik çalışma saatleri de azaltılacağı gündeme geldi. Basın ve Deniz iş kanunlarında düzenleme yapılacak. Farklı yasalarda yer alan düzenlemeler tek bir yapı altında Türk İş Kanuna göre düzenlenerek bütüncül olması bekleniyor. Düzenlemeler ile yeni hak kategorileri eklenirken mevcut haklar da korunacak. Çalışanın merkeze alınacağı sistemde Hükümet kaynaklarına göre, çalışanın güçlendirilmesiyle işletmenin ve işverenin de gelişeceği düşünülüyor. Çalışma saatleri düşecek mi? Çalışma saatleri kaç saat olacak?

ÇALIŞMA SAATLERİ KAÇ SAAT OLACAK?

Türk İş Kanunu'na göre haftalık 45 saat olan çalışma saatinin 40 saate düşürülmesi bekleniyor. Ayrıca Basın İş Kanunu ve Deniz İş Kanunu'na bağlı çalışanların haftalık 48 saat olan çalışma saatlerinde de azaltılmaya gidilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...