Kısa çalışma ödeneğinde yeni dönem! Prim gün sayısı düşürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kısa çalışma ödeneğinde yeni dönem! Prim gün sayısı düşürüldü

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kısa çalışma ödeneğini de içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişikliklerle asgari prim ödeme gün sayısı düşürüldü. Peki kısa çalışma ödeneği nedir, kimler başvurabilir? İşte detaylar...

Milyonlarca işçinin beklediği prim gün sayısı değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun adlı düzenleme ile kısa çalışma ödeneğinden yararlanılabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün 600'den 450'ye düşürüldü.

Önce TBMM'de ardından Resmi Gazete'de yayımlanan kanun ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında 2024 yılının ilk 6 ayı için önemli bir artış yapıldı. En düşük emekli aylığı yüzde 49,25 zamla 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Ocak ayı maaşlarına yansıyacak fark SSK'lılar için 6 Şubat, Bağ-Kurlular için 7 Şubat'ta emeklilerin hesabına yatacak.

Kısa çalışma ödeneğinde yeni dönem! Prim gün sayısı düşürüldü

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR, KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kısa çalışma ödeneği, en fazla 3 ay için sigortalı çalışanlara sunulan bir gelir destek programıdır. İşçiler, işyerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması veya durdurulması durumunda ödenek alabilir.

Program ile devlet, çalışamadıkları dönem boyunca sigortalılara geçici bir mali destek sağlamayı amaçlamaktadır. Bu bakımdan işsizlik maaşına benzer bir uygulama olduğu söylenebilir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...