Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Savaş onları da vurdu! Jet yakıtları 2'ye katlandı, havacılık devi sefer sayısını azalttı

Savaş onları da vurdu! Jet yakıtları 2'ye katlandı, havacılık devi sefer sayısını azalttı
Fotoğraf Başlığı Savaş onları da vurdu! Jet yakıtları 2ye katlandı, havacılık devi sefer sayısını azalttı

İran'daki savaş nedeniyle artan petrol fiyatları havacılık devlerini de vurdu. Jet yakıtlarının 2 katına çıkması nedeniyle ABD'li hava yolu şirketi United Airlines, seferlerini azaltma kararı aldı. Havacılık devi, sonbahara kadar uçuş kapasitesini yüzde 5 düşürecek.

Kaydet
a- | +A

United Airlines Üst Yöneticisi (CEO) Scott Kirby tarafından çalışanlara gönderilen mesajda, son üç haftada jet yakıtı fiyatlarının iki kattan fazla arttığına dikkat çekildi. Kirby, fiyatların mevcut seviyede kalması durumunda şirketin sadece yakıt için yıllık 11 milyar dolarlık ek giderinin olacağını belirtti.

En azından şimdilik talebin şimdiye kadar görülen en güçlü seviyede kalmaya devam ettiğini aktaran Kirby, buna rağmen yüksek yakıt maliyetlerini bilet fiyatlarına yansıtmanın uzun vadede zorlayıcı olabileceğini ifade etti.

ÖNERİLEN HABERLER
Hurda araç teşviki ve borç yapılandırması için gözler hükümette! Esnaftan kritik çağrı
EKONOMİ

Hurda araç teşviki ve borç yapılandırması için gözler hükümette! Esnaftan kritik çağrı

UÇUŞ KAPASİTESİ AZALTILACAK

Kirby, petrolün varil fiyatının 175 dolara çıkacağı ve 2027 sonuna kadar 100 doların altına düşmeyeceği öngörüsüyle plan yaptıklarını aktararak, ikinci ve üçüncü çeyrekte uçuş trafiğinin düşük olduğu saatlerde ve günlerde kapasitenin yaklaşık yüzde 3 azaltılacağını kaydetti.

Chicago operasyonlarında yüzde 1'lik bir kapasitenin çekileceğini belirten Kirby, Tel Aviv ve Dubai seferlerinin durdurulmasıyla da yüzde 1'lik ek bir azalma sağlanacağını ifade etti.

Savaş onları da vurdu! Jet yakıtları 2ye katlandı, havacılık devi sefer sayısını azalttı
Başlık ResmiSavaş onları da vurdu! Jet yakıtları 2ye katlandı, havacılık devi sefer sayısını azalttı

SONBAHARDA NORMAL PROGRAMA DÖNÜLECEK

Kirby, bunların kısa vadede bu yıl için planlanan kapasitenin yaklaşık yüzde 5'ine denk geldiğini ve mevcut planın sonbaharda tam programa geri dönmek olduğunu belirtti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.