SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği haber geldi! SGK Uzmanı seçimi işaret edip duyurdu: Seyyanen zammı ne kadar olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği haber geldi! SGK Uzmanı seçimi işaret edip duyurdu: Seyyanen zammı ne kadar olacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Emekli maaşlarına 2024 yılı için yüzde 49.25 oranında zam yapıldı ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Gelen zam emeklilerin tepkisine neden olurken gözler gelecek olan seyyanen zamma çevrildi. SGK Uzmanı Ali Tezel, seyyanen artışı konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu. Seçimi işaret eden Tezel, net rakam vererek yapılacak olan zammı duyurdu.

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş düzenlemesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılmıştı. Ancak yapılan düzenlemeden 6 bin 700 ve altındaki kök aylıklarını etkilemedi. Bu neticede en düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kalmaya devam etti. Hal böyle olunca birçok emekli maaş zammına tepki gösterirken gözler seyyanen zamma çevrildi. Milyonlarca kişi ‘Seçim öncesi emekli maaşlarına yeni zam yapılacak mı?’ sorusunu araştırırken SGK Uzmanı Ali Tezel, canlı yayında çok çarpıcı iddialarda bulundu. Seyyanen zammı için net rakam veren Tezel, güzel haberi verdi.

SGK UZMANI NET RAKAM VERDİ: EMEKLİLER BU HABERİ BEKLİYORDU 

Canlı yayında konuşan SGK Uzmanı Ali Tezel, seyyanen zam için net rakam verdi şu ifadeleri kullandı: 

“Tüm emeklilere seyyanen 12 bin TL zam yapılırsa 2023 Temmuz'da yapılan sadece memurlara yapılan seyyanen zammı karşılamış olur.”

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği haber geldi! SGK Uzmanı seçimi işaret edip duyurdu: Seyyanen zammı ne kadar olacak? - 1. Resim

BAYRAM İKRAMİYELERİNE YENİ ZAM GELECEK Mİ? 

Tezel ayrıca 3 bin TL’ye çıkarılan bayram ikramiyeleri için ise hükümetin artışa gidebileceğini belirterek, “Kurban Bayramında bir kurbanın değeri 15 bin TL civarında öyleyse bir emekli kurban kesmesin mi? Bayram İkramiyesini de hem Ramazan'da hem Kurban’da en az 15 bin TL olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği haber geldi! SGK Uzmanı seçimi işaret edip duyurdu: Seyyanen zammı ne kadar olacak? - 2. Resim

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir 27 Şubat 2024 19:54

Bu enfilasyon şartlarında 10bin maaş çok komik kalıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...