Erzurum buz kesti, termometreler -21'i gördü

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Erzurum buz kesti, termometreler -21'i gördü

Güncel Haberleri  / Ajanslar

Erzurum'da etkisini sürdüren soğuk ve kar yağışlı hava vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Termometrelerin eksi 21 dereceyi gördüğü kentte pazar gününden itibaren kar yağışının bölgeyi tamamen terk edeceği kaydedildi. Hafta içi kentte çok bulutlu bir hava tahmini yapılırken sıcaklıkların -15 derece kadar düşmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu'de etkili olan soğuk ve kar cadde ve sokakları ıssızlığa bürüdü. Soğuk havasıyla bilinen Erzurum'da da hava sıcaklığı düştü, termometreler dün gece -21 dereceyi gördü. 

Bölgede bulunan yüksek kar örtüsü ile birlikte üzerine yağan yeni kar, eğimli ve dik yamaçlarda çığ oluşmasına sebebiyet verebileceğini hatırlatan yetkiler, oluşabilecek çığ tehlikesine karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Erzurum buz kesti, termometreler -21'i gördü

SICAKLIKLAR -15 DERECEYİ GÖRECEK

Soğuk hava nedeniyle araçların camları buz tuttuğu Erzurum’da, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ve karayolları ekipleri, sorumluluk bölgelerinde kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Erzurum ve ilçelerinde 5 günlük hava tahminine bakıldığında pazar gününden itibaren kar yağışı bölgeyi tamamen terk ettiği görülüyor. Hafta içi kentte çok bulutlu bir hava tahmini yapılırken sıcaklıkların -15 derece kadar düşmesi bekleniyor.

Beyaz çile sadece Erzurum'da değil Doğu Anadolu'daki pek çok ilde vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. 

Erzurum buz kesti, termometreler -21'i gördü

KARS

Kars'ta gece etkili olan kar, sabah yerini soğuk havaya bıraktı. Beyaza bürünen şehirde kaldırım ve yollarda buzlanma meydana geldi. Ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Sarıkamış ilçesinde ise aralıklarla kar etkili oluyor. Bina çatıları ve doğal gaz bacalarında buz sarkıtlarının oluştuğu ilçede, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karı temizledi. İlçenin Hançerlidüzü mevkisinde bir tilki yiyecek ararken görüntülendi. Belediye ile karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Erzurum buz kesti, termometreler -21'i gördü

ARDAHAN

Ardahan'da soğuk hava nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma oluştu. Kentin yüksek noktalarında yer yer kar ve tipi etkili oluyor.

Erzurum buz kesti, termometreler -21'i gördü

AĞRI

Ağrı’da günlerdir etkili olan kar, yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Soğuk havanın etkisiyle Murat Nehri'nin yüzeyi ve dereler buzla kaplandı.

Erzurum buz kesti, termometreler -21'i gördü

TUNCELİ

Tunceli'de de soğuk hava nedeniyle cadde ve sokaklarda buzlanma oluştu. Dere ve şelalelerin de buz tuttuğu kentte, Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki ağaçlar kırağıyla kaplandı.Ekipler, belirli noktalarda tuzlama çalışması yaptı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...