Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

16. Uluslararası İpekyolu Ödülleri Bakü'de sahiplerini buldu

16. Uluslararası İpekyolu Ödülleri Bakü'de sahiplerini buldu
Fotoğraf Başlığı 16. Uluslararasi Ipekyolu Ödülleri Bakü'de sahiplerini buldu

Uluslar arası Türksoy'la İpekyolu Dergisi ile İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin birlikte organize ettiği 16. İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödüllerine layık görülen başarılı isimler Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Saat 18.00’de Park Inn Hotel’de gerçekleşen törene iş, sanat, siyaset dünyasından önemli misafirlerin katıldı. Tören iki kardeş ülkenin milli marşlarının ardından, Kafkas dansı eşliğinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının sahnede dalgalanmasıyla başladı.

Kaydet
a- | +A

Konuyla ilgili bilgi veren İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy, “Her yıl İstanbul’da gerçekleşen törenimizi bu yıl ilk defa Bakü’de gerçekleştirmiş olduk. 2019 yılında çok önemli toplantılara, uluslararası konferanslara ev sahipliği yapan Bakü dünyanın önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. İstanbul ve Ankara’dan ayrı görmediğimiz Bakü, Türk Dünyası’nın kalbi haline gelmiştir. O sebeple törenimizi Bakü’de gerçekleştirmeye karar verdik. Türkiye / Azerbaycan kardeşliği adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. İpekyolu Danışma Kurulu Başkanı Büyükelçi Hulusi Kılıç da, “ İpekyolu Ödülleri seviyeli ve kaliteli organizasyonlarıyla dostluk ve gönül köprülerinin kurulmasına vesile olmaktadır. Ödüle layık görülen isimlerin herbiri kendi alanında başarısını ispat etmiş saygıdeğer şahsiyetler ve kurumlardır. Herbirini ayrı ayrı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

16. Uluslararası İpekyolu Ödülleri Bakü'de sahiplerini buldu
Başlık Resmi16. Uluslararası İpekyolu Ödülleri Bakü'de sahiplerini buldu

Ödüle layık görülen isimler arasında kısa adı ATİB olan Azerbaycan Türk İşadamları Birliği, Müsiad Bakü şubesi, KDY Lojistik Başkanı Galib Mammadov, ATV Azad Azerbaycan Televizyonu, Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Prof. Dr. Etibar Babayev, Büyükelçi Hulusi Kılıç, Günaydın Restorantlar Zinciri Kurucusu Cüneyt Asan, sinema ve tiyatro sanatçısı Melahat Abbasova, ses sanatçısı Azer Zeynalov, Azerbaycan Kadınlarını Geliştirme Cemiyeti Başkanı Sekine Babayeva, milletvekili Melahat İbrahimgızı, ünlü hayırsever Hacı Nuran Huseynov, Bakü Avrasya Üniversitesi, sanatçı Azer Zeynalov gibi kişi ve kuruluşlar bulunuyor. Geceye Türkiye’den de kanaat önderleri, gazeteciler ve akademisyenler katıldı. Törende Azerbaycan eski Büyükelçisi Hulusi Kılıç’a, Uluslararası Bilim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Elçin İsgenderzade tarafından Fahri Profesörlük diploması ve Madalya ile İPAR Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy tarafından İpekyolu Hizmet Madalyası takdim edildi.

16. Uluslararası İpekyolu Ödülleri Bakü'de sahiplerini buldu
Başlık Resmi16. Uluslararası İpekyolu Ödülleri Bakü'de sahiplerini buldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.