Sel Bodrum’u yıkıp geçti: Evleri su bastı, kara yolu ulaşıma kapandı

Düzenleyen:
Sel Bodrum’u yıkıp geçti: Evleri su bastı, kara yolu ulaşıma kapandı

GÜNDEM Haberleri

Sağanak etkisi altına giren Muğla'da, aşırı yağış Bodrum ilçesinde sele neden oldu. Sel faciası sebebiyle; evleri su bastı, sokak hayvanları boğuldu, kara yolu ise ulaşıma kapandı.

Bodrum'da birkaç gündür devam eden yağışların şiddetinin artması sonrası sel ilçeyi etkisi altına aldı. Birçok ev sular altında kalırken, kara yolu da ulaşıma kapandı. Bununla birlikte; sokak hayvanlarının sel sularına kapılarak boğulduğu anlar yürekleri dağladı.

Sel Bodrum’u yıkıp geçti: Evleri su bastı, kara yolu ulaşıma kapandıSel suları bazı evlerin duvarlarında da tahribata yol açtı.

BODRUM SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Önceki gece başlayan ve öğlene kadar devam eden dolu, sağanak yağmur bugünde devam edince onlarca ev sular altında kaldı. Evleri sular altında kalan vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Bazı vatandaşlar ise evlerini temizlemeye çalıştı. İslamhaneleri mahallesinde derelerin taşmasıyla birlikte birçok evi ve işyerini su bastı. Evlerinin yaklaşık 1 metre su basan vatandaşlar balkon duvarlarını yıkarak suları tahliye etti. Şiddetli yağmur nedeniyle bazı yolların asfaltları ve kaldırım taşları yerinden söküldü. Bodrum - Turgutreis yolu trafiğe kapatıldı.

Sel Bodrum’u yıkıp geçti: Evleri su bastı, kara yolu ulaşıma kapandıVatandaşlar kendi imkanlarıyla sel sularını tahliye etmeye çalıştı.

ANNE ADAYI KORKUDAN SANCILANDI
İslamhaneleri Mahallesinde tepelerden gelen yağmur onlarca evi su altında bıraktı. Bir hamile kadın evinin su basması nedeniyle sancısı tutarak hastaneye kaldırıldı. Yeni doğan bir bebek ise hastaneden çıkar çıkmaz çamur dolu evine götüren annesi zor anlar yaşadı. Bir sokak kedisi ise sel sularına kapılarak telef oldu. Yalıkavak, Peksimet, Kadıkalesi, İslamhaneleri, Yaka Mahallesi sel sularına teslim oldu.

Sel Bodrum’u yıkıp geçti: Evleri su bastı, kara yolu ulaşıma kapandıHamile kadının yaşadığı korku sonrası sancıları tuttu.

İtfaiye ekipleri, temizlik işleri ekipleri, jandarma, polis ekipleri ve Bodrum Belediyesinin tüm ekipleri sel sularında kalanlara yardım etmek için seferber oldu. vatandaşlar yaşattıkları anları göz yaşları içerisinde anlatarak bir anda olduğunu tüm evleri su bastığını anlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...