Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Asansör kazasında hayatını kaybetmişti! Zeren Ertaş davasında tüm sanıklara beraat kararı

2 yıl önce Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümüne ilişkin davada tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verildi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

25 Ekim 2023 tarihinde Aydın’ın Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör kazasında 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

FİRMA YETKİLİLERİ TUTUKLANMIŞTI

Zeren Ertaş’ın ölümüne ilişkin davada asansör bakım firması yetkilisi M.B. ile montaj yapan firma sahibi H.T., firmanın mühendisleri R.H.A. ve U.İ. tutuklanmıştı. Firmanın elektrik mühendisi N.M. ise tutuksuz yargılanmıştı.

Asansör kazasında hayatını kaybetmişti! Zeren Ertaş davasında tüm sanıklara beraat kararı
Başlık ResmiAsansör kazasında hayatını kaybetmişti! Zeren Ertaş davasında tüm sanıklara beraat kararı

KARAR ÇIKTI

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın bugün görülen son duruşmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, tüm sanıkların üzerine atılı suçların beraatına karar verdi.

Zeren Ertaş
Başlık ResmiZeren Ertaş

NELER OLMUŞTU?

Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda 25 Ekim 2023'te meydana gelen asansör kazasında Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında asansör bakım firması yetkilisi, asansörü monte eden firmanın sahibi ve 2 mühendis tutuklanmıştı.

Davanın önceki duruşmalarında asansör bakım firması yetkilisi M.B.'ye, taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis ve 2 yıl meslekten men cezası, montaj yapan firmanın sahibi H.T., makine mühendisleri R.H.A. ve U.İ. hakkında ise taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan ise 2 yıl 11 ay hapis cezası verilmişti. Hakkında kast ve taksirin bulunmaması nedeniyle tutuksuz yargılanan elektrik mühendisi N.M.'nin ise beraatına karar verilmişti.

6 YILA KADAR İDDİANAME

Ayrıca kamu görevlileri hakkında da ayrı bir soruşturma başlatılmış, dönemin Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü C.F., Yatırım İnşaat Müdürü M.B., KYK Müdürü A.K., Efeler Gençlik ve Spor Müdürü M.Y. ile Güzelhisar KYK Müdürü E.Ç. hakkında, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

ÖNERİLEN HABERLER
Zeren Ertaş asansör kazasında ölmüştü: Sanıklar bilirkişi raporunu bile yalanladı
GÜNDEM

Zeren Ertaş asansör kazasında ölmüştü: Sanıklar bilirkişi raporunu bile yalanladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.