Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2026 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bu neyin hazırlığı? Batı, suçunu örtme telaşında
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Bu neyin hazırlığı? Batı, suçunu örtme telaşında

Son Güncelleme: 03 Şubat, 2023 - 05:04
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bu neyin hazırlığı? Batı, suçunu örtme telaşında
Fotoğraf Başlığı Bu neyin hazirligi? Bati, suçunu örtme telasinda

İslam karşıtı tahrikleri cesaretlendiren Batı ülkeleri, ürettikleri tehdit ortamının suçunu Türkiye’ye yıkma telaşına kapıldı. Vatandaşlarına peş peşe terör uyarısı yapan ülkeler konsolosluklarını kapattı.

Kaydet
a- | +A

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere hazırlanırken, Avrupa ülkelerinden peş peşe hamleler gelmeye başladı. İsveç’te polis koruması eşliğinde aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın Kur’ân-ı kerimi yakmasına izin verilmesinin ardından aynı provokatör 27 Ocak’ta da Danimarka’da ortaya çıktı. Irkçı lider Paludan başkent Kopenhag’da da Kur’ân-ı kerim yakarken Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Rezil eylem dün de Norveç’te sahnelenmek istendi. Dışişleri Bakanlığı, Kur’ân-ı kerime karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Erling Skjonsberg’i bakanlığa çağırdı. Büyükelçi Skjonsberg’e, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımının en güçlü şekilde kınandığı ve bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletildi. Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Türkiye’nin uyarısı neticesinde Norveç’in Kur’ân-ı kerim yakılmasına verdiği izni iptal ettiğini açıkladı.

PEŞ PEŞE AÇIKLADILAR

İslamofobik sadırılar devam derken bu defa Batı ülkelerinden art ardına güvenlik bahanesiyle İstanbul’daki başkonsolosluklarını kapatma kararı geldi. İlk olarak ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, terör saldırısı olabileceği gerekçesiyle vatandaşlarına yönelik “kalabalık yerlerden uzak durun” çağrısı yaptı. ABD’nin ardından benzer uyarılar İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, İspanya, İsveç, İsviçre ve İtalya’dan geldi.

Kur’ân-ı kerim yakılması sonrası başlatılan kara propaganda, bir anda Türkiye karşıtı bir kampanyaya dönüştürülmeye çalışıldı. İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, İsviçre, İsveç, İtalya ve ABD daha da ileri giderek diplomatik ve konsüler temsilciliklerini kapattı. Pierre Loti Fransız Lisesinin okul velilerine gönderdiği bilgilendirme mesajında ise terör tehdidine karşı Beyoğlu yerleşkesinin 2 ve 3 Şubat tarihlerinde kapalı olacağı bildirildi.

BİR TÜR İTİBAR SUİKASTI

Batı başkentlerinde artan İslam karşıtı tahrikleri cesaretlendiren Avrupa ülkelerinin, ürettikleri tehdit ortamının suçunu Türkiye’ye yıkma çabası içerisinde oldukları belirtiliyor. Bahanelerle konsoloslukların kapatılması eyleminin bir tür itibar suikastı olduğu değerlendiriliyor. Güvenlik kaynakları ise Interpol ile söz konusu tehditlere dönük operasyonların eş güdüm hâlinde gerçekleştirildiğini ve yabancı misyon şeflerine gereken güvencenin verilmiş olmasına rağmen bu adımların atıldığı bilgisini paylaştı.

Güvenlik kaynakları ülke içerisinde 10’dan fazla şüphelinin gözaltına alındığını ve araştırmaların aralıksız devam ettiği bilgisini paylaştı. Söz konusu iddialara dair net bir kişi, silah, ya da plana rastlanmadığı kaydedildi.

YAPTIKLARI YANLIŞA SON VERMELİLER

Gazetemize konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Erkmen “Bu gerilimin merkezinde Batılı ülkelerin Müslümanlara dönük tahriki ve ortaya çıkan sonucu da Türkiye’ye yıkma hedefi var. Sergilenen tavrın Türk devletini güçsüz göstermenin yanında PKK’yı meşrulaştırma çabası boyutu da var. Her şeyin birkaç gün içerisinde normale döneceğini düşünüyorum ancak olayın arka planında Suriye, Orta Asya, Afganistan üçgeninde bir hesabın yapıldığının yattığı düşüncesindeyim. Bu şartları hazırlayan ülkeler ya da odaklar önce kendi yaptığı yanlışa son vermeli” dedi.

Bu neyin hazırlığı? Batı, suçunu örtme telaşında
Başlık ResmiBu neyin hazırlığı? Batı, suçunu örtme telaşında

DIŞİŞLERİ 9 BÜYÜKELÇİYİ UYARDI: BU TERÖR GÜNDEMİNE HİZMET EDER

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki bazı diplomatik ve konsüler temsilciliklerini geçici olarak kapatan Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, İsviçre, İsveç, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya’nın Ankara Büyükelçileri ve temsilcileri bakanlığa çağırıldı. Konuya ilişkin tepki aktarıldı.

Türkiye’de bulunan tüm diplomatik misyonların güvenliklerinin uluslararası sözleşmeler temelinde sağlandığı hatırlatıldı. Bu tür eş zamanlı faaliyetlerin orantılı ve sağduyulu bir yaklaşım teşkil etmediği ve bu tarz yaklaşımların ancak terör örgütlerinin sinsi gündemlerine hizmet ettiği vurgulandı. Dost ve müttefik ülkelerden beklentimizin güvenlik birimlerimizle işbirliği olduğu belirtildi.

Bu neyin hazırlığı? Batı, suçunu örtme telaşında
Başlık ResmiBu neyin hazırlığı? Batı, suçunu örtme telaşında

BAKAN SOYLU: TÜRKİYE'YE KARŞI PSİKOLOJİK HARP YÜRÜTÜLÜYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada batılı ülkelerin güvenlik gerekçesiyle Türkiye’deki başkonsolosluğunu kapatma kararına tepki gösterdi. Bakan Soylu şunları söyledi:

"İsveç’te, Danimarka’da ve Hollanda’da kutsal kitabımız Kur’ân-ı kerime yönelik meşum menfur saldırılar oldu. Bazılarını kendi emniyet güçleriyle muhafaza ettiler, saldırılarının devamını temin edebilmek için, bunu demokrasi ve özgürlük olarak nitelendirdiler. Bütün bunları yaparken de hem kendileri yaptılar hem kendileri tahrik ettiler hem kendileri izin verdiler. Onun akabinde de aynen altını çizerek söylüyorum, büyükelçilerin Türkiye’ye karşı yaptığı deklarasyonda, hangi büyükelçi, bu deklarasyonun altına imzalanmasını salık vermişse, Türkiye’de yaklaşık üç dört gündür bir DEAŞ hadisesi üzerinden büyükelçiliklerin ve aynı zamanda bazı ibadet alanlarının tehlike altında olduğunu ortaya koyarak, bir kuruma ilettiği bir istihbari notla, diğer büyükelçiliklere de ‘Biz kapatıyoruz siz de kapatın’ telkininde bulunarak 60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz bir günde, 51,5 milyon turistin geldiğini, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. Bu çok açık ve nettir.

İşin hikâyesi şudur: Farklı bir ülkenin bir istihbarat elemanı Türkiye’de DEAŞ mensubu olabileceği düşünülen birkaç kişiye elemanlık teklif etmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti o anı da net bir şekilde izlemiş, elemanlık teklif ettikleriyle birlikte birkaç gezinti gerçekleşmiş, ardından Türkiye’yi bu istihbarat elemanı terk etmiş. Bu istihbarat elemanı sonuç alamayınca ilk reaksiyonu ve bilgiyi veren ülkeye bu bilgileri pazarlamış, ondan sonra da Türkiye’de bir DEAŞ saldırısı olabilecek anlayışıyla beraber Türkiye’ye bir psikolojik harp yürütülmektedir. 15 kişi gözaltına alındı, beş kişi tutuklandı. O istihbarat elemanının kim olduğunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti net bir şekilde biliyor. Madem o kadar çok biliyordunuz, avucunuzun içindeki PKK’nın ve PYD’nin İstiklal Caddesi saldırısını niçin Türkiye’ye haber vermediniz? Madem her yeri o kadar çok izliyorsunuz, madem birçok dijital alandaki adımı izliyorsunuz, madem Türkiye’ye dostsunuz niye organize ettiğiniz, arkasında olduğunuz İstiklal Caddesi patlamasını Türkiye’yle paylaşmadınız?"

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 03 Şubat, 2023 - 05:04
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Saat 21.00'i işaret edip
    İslam Memiş'ten gram altın tahmini
    Kaydet
  • 2
    Gornik Zabrze-Fenerbahçe maçı hangi kanalda, nereden izlenir? (UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu)
    Gornik Zabrze-Fenerbahçe maçı hangi kanalda?
    Kaydet
  • 3
    Fed faiz kararını açıkladı! Warsh: Enflasyon yüksek kalırsa, faiz çözümün parçası
    Fed faiz kararını açıkladı!
    Kaydet
  • 4
    Balıkesir Altınoluk yangın son durumu ne, söndürüldü mü?
    Balıkesir Altınoluk yangın son durumu ne, söndürül...
    Kaydet
  • 5
    Gelecek Partisi feshedildi! Ahmet Davutoğlu duyurdu
    Gelecek Partisi feshedildi! Davutoğlu duyurdu
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Amacın nedir ahbap?
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Celladına âşık olmak!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Yeni Türkiye, Erdoğan’ın yeni paradigma inşası ve 25 yılın özeti
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Boru hattından güç hattına: Kerkük'ten Ceyhan'a yeni jeopolitik dönem
    Kaydet
  • Salih Uyan
    Salih Uyan Satın almak özgürlükse…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • PARA ÇEKECEKLER DİKKAT!
    PARA ÇEKECEKLER DİKKAT!
    Kaydet
  • Önüne çıkan araca çarpıp karşı şeride savruldu! Yürekleri ağza getiren kaza kamerada
    Önüne çıkan araca çarpıp karşı şeride savruldu! Yürekleri ağza getiren kaza kamerada
    Kaydet
  • İcra yok, onay yok! Emekli maaşlarından otomatik kesinti dönemi resmen başladı
    İcra yok, onay yok! Emekli maaşlarından otomatik kesinti dönemi resmen başladı
    Kaydet
  • Malazgirt'in 955 yıllık sırrı çözülüyor!
    Malazgirt'in 955 yıllık sırrı çözülüyor!
    Kaydet
  • F.Bahçe'nin Devler Ligi'ndeki yeni rakibi belli oldu
    F.Bahçe'nin Devler Ligi'ndeki yeni rakibi belli oldu
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Altın için yeni risk! 2007’den sonra bir ilk yaşanıyor
Altın için yeni risk! 2007’den sonra bir ilk yaşanıyor
Kaydet
Arjantin'de helikopter düştü! Üst düzey yetkililer de içindeydi
Arjantin'de helikopter düştü! Üst düzey yetkililer de içindeydi
Kaydet
Antalya, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, İzmir... Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor
Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası
|
Haber Özeti
Yükleniyor...
Seslendirme

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.