Adalet Bakanı Tunç'tan Dilan Polat ve Engin Polat açıklaması: MASAK raporları inceleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son günlerin önemli gündemi haline gelen Dilan Polat ve eşi soruşturması hakkında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargının olaya duyarsız kaldığı iddialarına tepki gösterdi. Tunç, olayın üstüne kararlılıkla gideceklerini ifade etti ve ekledi: MASAK raporları inceleniyor...

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla başlatılan soruşturma haftalardır Türkiye gündeminde. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, suç örgütlerine ve özellikle basında geniş yer bulan Polat ailesine yapılan operasyonlarla ilgili soruyu cevapladı. MASAK raporlarına dikkat çeken Tunç soruşturmanın süratle tamamlanacağını belirtti.

Özellikle sosyal medyada yargının konuya duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere de tepki gösteren Tunç, yargının her türlü suçun üstüne gittiğini vurguladı.

'Uzlaştırma Ödül Töreni'ne katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tunç'un açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

12 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ KONTROL TALEBİ

Basına intikal eden olaylarla ilgili özellikle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma söz konusu. Orada 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri kararı verildi ve tüm mal varlıklarına da el konuldu. MASAK raporları çerçevesinde bunlar süratle incelenecek.

"YARGI KONUYA DUYARSIZ KALMADI"

Özellikle sosyal medyada yargının bu konuya duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. Bunlara inanmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider. Özellikle son zamanlarda çetelere yönelik yapılan operasyonlar, uyuşturucu tacirlerinin üstüne gidilmesi tüm bunlar yargının talimatlarıyla gerçekleştirilmekte. Yargı her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecek.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın altın tozlu kahvesi, son model arabaları, bindiği jetler de dikkat çekti. Paylaşımların ardından birçok kişi çiftin kazancının güzellik salonları olmadığını söyledi.

Lüks hayatlarıyla dikkat çeken Polat Ailesi hakkında iddialar üzerine yargı harekete geçti. Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamayla Engin Polat ve Dilan Polat ile diğer şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Dilan Polat ve Engin Polat, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddialarıyla ile ikinci derece yakınları hakkında mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca Polat çifti hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...