Doğu Anadolu kar altında kaldı: 237 yerleşim yerine ulaşım yok

- Güncelleme:
Doğu Anadolu kar altında kaldı: 237 yerleşim yerine ulaşım yok

GÜNDEM Haberleri

Doğu Anadolu beyaz örtüyle kapandı. Meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı. Beklenen kar yağdı. Kar ve tipi nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı. Şehir merkeziyle ilçelerin bağlantısı kesildi. Birçok sürücü yolda kaldı. Yolların açılması için ekipler hummalı çalışmalara başladı. Erzincan’da 150 köy yolu ulaşıma kapanırken, Hakkari’de 39 yerleşim yerine ulaşılamıyor. Van’da ise 48 yerleşim yolu kapandı.

Kar ve tipinin etkili olduğu Erzincan'da 150 köy yolu ulaşıma kapandı.  Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün kar yağışı uyarısında bulunduğu Erzincan'da hafta sonu aralıklı yağan kar, yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. Kar ve tipi nedeniyle Erzincan'da 150 köy yolunun ilçe merkezi ile bağlantısı kesildi. Geceleri de buzlanma ve don uyarısında bulunan yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirterek, sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.

Doğu Anadolu kar altında kaldı: 237 yerleşim yerine ulaşım yokErzincan'da 150 köy yolu ulaşıma kapandı.

ERZİNCAN’DA 150 KÖY YOLU KAPALI

Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, köy yollarını yeniden açmak için büyük çaba sarf ediyor. Yüksekliği 2 metreye varan karlı yolları rotatif, dozer ve kepçelerle açmaya çalışan ekipler, zaman zaman fırtına nedeniyle çalışmalara ara vermek zorunda kalıyor. Kar ve tipi dolayısıyla; İliç'te 30, Kemah'ta 20, Kemaliye'de 35, Refahiye'de 40, Tercan'da 25 olmak üzere kapanan toplam 150 köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için 68 ekiple çalışmalar sürdürülüyor.

Doğu Anadolu kar altında kaldı: 237 yerleşim yerine ulaşım yok,Hakkari'de 39 yerleşim yolu kapalı.

HAKKARİ’DE 39 YERLEŞİM YOLU KAPANDI

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkezde 1 köy ve 1 mezra, Şemdinli'de 3 köy ve 24 mezra ile Yüksekova ilçesinde 2 köy ve 8 mezra yolu olmak üzere toplam 39 yerleşim yeri yolunun kapandığını bildirdi. Kapalı köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

VAN’DA 48 YERLEŞİM YERİNE ULAŞIM YOK

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 48 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 10, Başkale'de 3, Çaldıran'da 2, Çatak'ta 21, Gevaş'ta 1, Gürpınar'da 4, Muradiyede 1 ve Saray ilçesinde ise 6 olmak üzere toplam 48 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...