Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emine Erdoğan: “Kadına yönelik şiddet denen illetten kurtulmanın yolu, aile içinin şiddetten arındırılmasıyla mümkün"
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Emine Erdoğan: “Kadına yönelik şiddet denen illetten kurtulmanın yolu, aile içinin şiddetten arındırılmasıyla mümkün"

Son Güncelleme: 11 Aralık, 2019 - 20:43
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Emine Erdoğan: “Kadına yönelik şiddet denen illetten kurtulmanın yolu, aile içinin şiddetten arındırılmasıyla mümkün
Fotoğraf Başlığı Emine Erdogan: “Kadina yönelik siddet denen illetten kurtulmanin yolu, aile içinin siddetten arindirilmasiyla mümkün"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bugüne kadar kadınlara, aile hayatı ve iş hayatının birbirine engel teşkil ettiği telkin edildi. Yani kadınlar kariyer yapacaksa evini, aile hayatına odaklanacaksa işini bırakması gerektiğine inandırıldılar. Oysa hayatta böyle sentetik ayrımlar yoktur. Kadına yönelik şiddet denen illetten kurtulmanın yolu da, yine aile içinin şiddetten arındırılmasıyla mümkündür" dedi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası’na katıldı. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen programa AK Parti Milletvekilleri, kadın bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

"Kadın temsil oranı, ülkemizin siyasi tarihinde en yüksek orana ulaştı"
AK Parti dönemine kadar siyasi pozisyonlarda kadınların temsil oranının yüzde 4, 5 seviyelerinde olduğunu kaydeden Emine Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yüzde 17.2’ye ulaşan kadın temsil oranının Türkiye’nin siyasi tarihinde erişilen en yüksek oran olduğunu belirtti. AK Parti Kadın Kollarının, 5 milyona yakın üyesiyle dünyanın en büyük kadın örgütü olduğunu aktaran Erdoğan, "Bu, dünyada emsali olmayan bir başarıdır. Kadınlarımızın varlığı, Partimizin taşıyıcı kolonu niteliğindedir. AK Parti’nin uzun soluklu başarılı siyasi hayatı, kadınlarımızın alın teriyle yoğrulmuştur. Vatan sevdasıyla çıktığımız bu yolda, Yaptığınız tüm işlerin, kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel olarak güçlendirilmesinde sayısız katkıları var. Kadınlarımızın seçilmiş ve atanmış pozisyonlardaki istikrarlı artışı da, yine sizlerin titiz çalışmalarının ürünüdür. Bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak, gerek AK Parti Kadın Kollarında, gerekse tüm teşkilatımızda görev almış her kademedeki kardeşime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Kadının güçlenmesini, ailenin mukavemeti ile ters orantılı görmüyorum"
Kadınların eğitimli, bilinçli ve güçlü olduğu oranda, ailelerin de güçleneceğini ifade eden Erdoğan, “Ben, kadının güçlenmesini, ailenin mukavemeti ile ters orantılı görmüyorum. Aslolan, kadın ve erkeğin, karşılıklı sevgi ve saygı içinde birlikte bir yaşam inşa etmesidir. Birbiri üzerindeki hakkı gözetmesidir. Güçlü aileler, toplumumuzu adeta demirden bir kale gibi koruyacaktır. Ailenin güçlü olduğu toplumlar, yıkıcı tehditlerden kolay kolay etkilenmez. Biz, kadın meselesine, yine kendi medeniyetimizin eczanesinden reçetelerle yaklaşma gayreti içindeyiz. Son derece üzülerek ifade ediyorum ki, bugüne kadar kadınlara, aile hayatı ve iş hayatının birbirine engel teşkil ettiği telkin edildi. Yani kadınlar kariyer yapacaksa evini, aile hayatına odaklanacaksa işini bırakması gerektiğine inandırıldılar. Oysa hayatta böyle sentetik ayrımlar yoktur. Ticaret kervanları yöneten Hz. Hatice’yi, topluma fıkıh konusunda rehberlik eden Hz. Aişe’yi nasıl unuttuk" diye konuştu.

"İnsanın içindeki şiddet eğiliminin terbiye yeri de yine ailedir"
Kadınların hem çalışma hayatında hem aile hayatında etkin bir rol üstlenmesinin önemine vurgu yapan Erdoğan, “Biz, medeniyetimizden aldığımız referans ile, bu ikisinin birlikte mümkün olduğunu, kimsenin anneliği feda etmek zorunda olmadığını söylüyoruz. Devletimizin, kadın çalışanlar için doğum izninden süt iznine kadar, kolaylaştırıcı icraatlarının özünde bu düşünce vardır. Bilhassa anneliğin, sadece bir çocuğu değil, bir toplumu da doğurmak olduğuna inanıyoruz. Anne, bir bebeğin hayatta tanıştığı ilk insandır. Annelik öyle büyük bir güçtür ki, bir insan yetiştirirken, aynı zamanda bir toplum inşa edersiniz. Aslolan, eskilerin tabiriyle aile içindeki ‘tesanüd’dür, yani omuzdaşlık, dayanışmadır. Anneliği de, aileyi de, kadına dair tüm diğer meseleleri de, bir bütün olarak görmek durumundayız. Kadına yönelik şiddet denen illetten kurtulmanın yolu da, yine aile içinin şiddetten arındırılmasıyla mümkündür. Çünkü insanın içindeki şiddet eğiliminin terbiye yeri de yine ailedir. Aile, çocuğun gittiği ilk okuldur. Bu nedenle aile, hepimiz için duvarları sevgiden, çatısı merhametten, kapısı saygıdan örülü bir sığınak olmalıdır. Kendi bağışıklık sistemimiz olan değerler bütünümüze sarılırsak, işte o zaman ahenkli bir toplum var edebiliriz" diye konuştu.

"Dünya çapında 132 milyon insan yardıma muhtaçken, ulaşılabilen insan sayısı ancak 93 milyondur"
Dünyanın genel durumuna bakıldığında savaşlar, göçler, yoksulluk ve çevre krizi gibi insan hayatını tehdit eden sorunlar görüldüğüne dikkat çeken Erdoğan, Küresel İnsani Değerlendirme 2019 raporuna göre, dünyada her 70 kişiden 1’inin insani yardıma muhtaç durumda olduğunu belirterek, "Dünya çapında 132 milyon insan yardıma muhtaçken, ulaşılabilen insan sayısı ancak 93 milyondur. Savaşlar en çok kadın ve çocukları mağdur ediyor. Kırılgan bölgelerde kız çocuklarının yüzde 90’ı eğitim alamaz hale geliyorlar. O nedenle dünya siyasetinin yerelden başlayarak kadınların katılımına çok ihtiyacı olduğu açıktır. Böyle bir dünyanın tesis edilmesi için, kadınların siyasi arenada kendi politikalarını üretebilir hale gelmeleri çok önemli. Kadınlar olarak yeni bir siyasi kültürü oluştururken istişare, yardımlaşma, özveri ve empati gibi değerleri temel değerler haline getirmenin yollarını mutlaka aramalıyız. Yerel yönetimler, halkla dirsek temasında olan, sorunları ilk ağızdan dinleyen, olayları bizzat müşahede eden mercilerdir. O nedenle yerel yönetimlerdeki kadın varlığının son derece önemli olduğuna inanıyorum. Eğitimden sağlığa, çevre konularından kadın ve çocuk meselelerine kadar her alanda hızlı çözümler alınmasında, yerel yönetimlerimiz lokomotif konumundadır" dedi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam tarafından Emine Erdoğan'a atık metallerden yapılan bir sandık hediye edildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 11 Aralık, 2019 - 20:43
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Şampiyonluk maçı ertelendi, hükmen mağlubiyet yolda
    Şampiyonluk maçı ertelendi, hükmen mağlubiyet yold...
    Kaydet
  • 2
    Mahkumlar için dönüm noktası! Bakan Gürlek cezaevlerindeki sistemin detaylarını paylaştı
    Cezaevleri rehabilitasyon merkezine dönüşüyor!
    Kaydet
  • 3
    Muğlaspor-Elazığspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
    Muğlaspor-Elazığspor maçı ne zaman?
    Kaydet
  • 4
    İngiliz basını duyurdu: Hindistan Türkiye’ye mecbur kaldı: Ankara'ya sürpriz davet!
    İngiliz basını duyurdu: Hindistan Türkiye’ye mecbu...
    Kaydet
  • 5
    Özgür Özel'in iftira savunması çöktü! “Gizli tanıklarla kumpas kuruluyor” demişti...
    Özgür Özel'in iftira savunması çöktü!
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Dayılar haklı çıktı
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ODTÜ’deki köksüz bayraksızlar
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Maraş’taki seçim ve mermi sandığı
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Borsa 11 yılın ufkunda!
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Mutlu pazarlar…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kartlı alışverişlerde altın kazanın!
    Kartlı alışverişlerde altın kazanın!
    Kaydet
  • EN ÇOK KAZANDIRAN VE KAYBETTİRENLER!
    EN ÇOK KAZANDIRAN VE KAYBETTİRENLER!
    Kaydet
  • VakıfBank'tan 1,5 milyar euroluk kalkınma finansmanı
    VakıfBank'tan 1,5 milyar euroluk kalkınma finansmanı
    Kaydet
  • Bursa'da korkutan yangın! Sürücünün son anda kenara çektiği ticari araç alevlere teslim oldu
    Bursa'da korkutan yangın! Sürücünün son anda kenara çektiği ticari araç alevlere teslim oldu
    Kaydet
  • Katılım bankalarının gelecek stratejileri
    Katılım bankalarının gelecek stratejileri
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
İl içi atama sonuçları için nefesler tutuldu! MEBBİS il dışı tayin sonuçları sorgulama
İl içi atama sonuçları için nefesler tutuldu! MEBBİS il dışı tayin sonuçları sorgulama
Kaydet
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Türklük rüzgarı
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Türklük rüzgarı
Kaydet
Kabız sandı, gerçek çok başka çıktı! Sinsi ilerleyen hastalık… Tek ameliyatta kilosu 79’dan 57’e düştü
Kabız sandığı sinsi ilerleyen hastalık çıktı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası