Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Etimesgut Belediyesi'ne zimmet soruşturması! 4 gözaltı var

Ankara Etimesgut Belediyesi'ne yönelik zimmet soruşturmasında; belediye görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Belediye tarafından yapılan ilk açıklamada ise söz konusu şahısların savcılığa belediye tarafından şikayet edildiği belirtildi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

CHP'li Erdal Beşikçioğlu'nun belediye başkanlığını yaptığı Etimesgut Belediyesi'nde zimmet soruşturması gerçekleştirildi.

ÖNERİLEN HABERLER
CHP
GÜNDEM

CHP'li Hasbi Dede'yi AK Partili olarak sunmuştu! Özlem Gürses'ten skandal sonrası ilk açıklama

HESAPLAR İNCELENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada "Sayıştay Başkanlığı tarafından Etimesgut Belediye Başkanlığında yapılan 2025 yılı hesap ve işlemleri olağan denetimleri sırasında, Etimesgut Belediyesi aşevi, yemek alımı ve dağıtımı işlemleri ile Etimkent A.Ş’nin hesap bilgilerinde tespit edilen usulsüzlükler yönünden düzenlenen raporlar üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından zimmet suçundan soruşturma başlatıldı" ifadeleri yer aldı.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Açıklama şöyle devam etti: "Bu kapsamda Sermayesinin tamamı Etimesgut Belediye Başkanlığına ait iştirak şirketi Etimkent A.Ş. Genel Müdürü M.Ç, Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C., Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Mutemeti S.K ve Etimkent A.Ş kasa sorumlu personeli H.B. isimli şüpheliler hakkında Ankara Batı Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama kararları ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen talimatlara istinaden 30.03.2026 tarihinde şüphelilerin ikametlerinde ve işyerlerinde eş zamanlı arama ve el koyma işlemi yapılmış, tüm şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmıştır."

BELEDİYE'DEN İLK AÇIKLAMA: BİZ ŞİKAYET ETTİK

Operasyonun ardından Belediye'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Daha önce Belediyemiz tarafından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayet üzerine Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde ve sermayesinin tamamı Belediyemize ait olan Etimkent A.Ş.'nde görevli bazı çalışanlarımız ile ilgili gözaltı ve arama kararı alındığı kamuoyuna açıklanmıştır.

Konu daha önce Belediyemiz Teftiş Müdürlüğü Müfettişleri tarafından tespit edilerek savcılığa yapılan suç duyurusu ile ilgili olup Belediyemize herhangi bir şekilde "Operasyon" yapıldığı şeklinde algılanacak, siyasi bir durum söz konusu değildir. Belediyemiz tarafından daha önce başlatılan soruşturma neticesinde adı geçen memurlardan S.K. daha önce Belediyemiz tarafından görevden uzaklaştırılmış olup, söz konusu personel 11.09.2025 tarihinde Belediyemiz ve Şirketimiz tarafından müşteki sıfatıyla Savcılığımıza şikâyet edilmiştir. Sürmekte olan adli işlemler Belediyemiz tarafından da yakından takip edilmektedir. Süreç içerisinde ayrıntılı açıklamalar Belediyemiz tarafından kamuoyuyla şeffaf bir biçimde paylaşılacaktır."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.