Kene ile mücadelede yeni yöntem: Yüzlercesi doğaya salındı

- Güncelleme:
Kene ile mücadelede yeni yöntem: Yüzlercesi doğaya salındı

GÜNDEM Haberleri

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü, kenelere karşı 700 kınalı kekliği doğaya bıraktı. Kekliklerin salım yapıldığı bölgede av koruma memurları tarafından denetim gerçekleştirilecek, kaçak avcılık yapanlara da 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre idari yaptırım uygulanacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Yozgat Keklik Üretim Merkezinden Kırıkkale'ye getirilen 700 kınalı keklik, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından doğaya bırakıldı. Yürütülen çalışmayla, ekolojik sistemde önemli yere sahip olan ancak nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kekliklerin popülasyonunun artırılması hedefleniyor.

Kene ile mücadelede yeni yöntem: Yüzlercesi doğaya salındı

KAÇAK AVCILIK YAPANLARA CEZA VERİLECEK

Süne, kene ve çekirge gibi tarım zararlılarının önüne geçilmesinin yanı sıra biyolojik mücadelede farkındalık sağlayacak kekliklerin salım yapıldığı bölgelerde av koruma memurları tarafından denetimler yapılacak. Kaçak avcılık yapanlara da, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre idari yaptırım kararları uygulanacak.

Kene ile mücadelede yeni yöntem: Yüzlercesi doğaya salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce düzenlenen keklik salım etkinliğine Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen ve DKMP Şube Müdürü Bahadır Gürleyik katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...