Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

PKK 14 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı!

PKK 14 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı!
Fotoğraf Başlığı PKK 14 yasindaki kiz çocugunu kaçirdi!

Terör örgütü PKK, Tel Rıfat'ta silahlı kadrosuna katmak için 14 yaşındaki bir kız çocuğunu okul çıkışı kaçırdı. Terör örgütü bu yılın başından bu yana en az 25 çocuğu kaçırdı. 

Kaydet
a- | +A

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonlar başarıyla sürerken örgütün Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde işgal ettiği Tel Rıfat ilçesinde bir kız çocuğu kaçırıldı.

Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed, Tel Rıfat ilçesinden 14 yaşındaki N.M'nin, okul çıkışında PKK/YPG'li teröristlerce kaçırıldığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgesinde PKK
HABER

Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgesinde PKK'ya darbe! 7 terörist etkisiz

SÖZDE EĞİTİM KAMPLARINA GÖTÜRÜLÜYOR

Teröristlerin, kaçırdıkları çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini anlatan Ahmed, kaçırılan veya alıkonulan çocuklar ile gençlerin, silahlı eğitim için sözde eğitim kamplarına götürüldüğünü belirtti.

Ahmed, terör örgütü PKK/YPG'nin, yılın başından bu yana Halep, Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde işgal ettiği bölgelerde silahlı kadrosuna katmak için en az 25 çocuğu kaçırdığını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME
PKK’dan DEAŞ konulu iftira senaryosu! MİT’i karalamak için stüdyoda özel çekim yapıyorlar
HABER

PKK’dan DEAŞ konulu iftira senaryosu! MİT’i karalamak için stüdyoda özel çekim yapıyorlar

1200'DEN FAZLA ÇOCUK KAÇIRILDI

Birleşmiş Milletlerin (BM) 2022'ye ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 1200'den fazla çocuğu kaçırarak savaşmaya zorladığı açıklanmıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.