PKK 14 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
PKK 14 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı!

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Terör örgütü PKK, Tel Rıfat'ta silahlı kadrosuna katmak için 14 yaşındaki bir kız çocuğunu okul çıkışı kaçırdı. Terör örgütü bu yılın başından bu yana en az 25 çocuğu kaçırdı. 

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonlar başarıyla sürerken örgütün Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinde işgal ettiği Tel Rıfat ilçesinde bir kız çocuğu kaçırıldı.

Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed,  Tel Rıfat ilçesinden 14 yaşındaki N.M'nin, okul çıkışında PKK/YPG'li teröristlerce kaçırıldığını söyledi.

SÖZDE EĞİTİM KAMPLARINA GÖTÜRÜLÜYOR

Teröristlerin, kaçırdıkları çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini anlatan Ahmed, kaçırılan veya alıkonulan çocuklar ile gençlerin, silahlı eğitim için sözde eğitim kamplarına götürüldüğünü belirtti.

Ahmed, terör örgütü PKK/YPG'nin, yılın başından bu yana Halep, Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde işgal ettiği bölgelerde silahlı kadrosuna katmak için en az 25 çocuğu kaçırdığını kaydetti.

1200'DEN FAZLA ÇOCUK KAÇIRILDI

Birleşmiş Milletlerin (BM) 2022'ye ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 1200'den fazla çocuğu kaçırarak savaşmaya zorladığı açıklanmıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...