Türkiye doğalgaz merkezi oluyor! 60 kişilik Rus heyeti yarın Türkiye'de

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
- Güncelleme:
Türkiye doğalgaz merkezi oluyor! 60 kişilik Rus heyeti yarın Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri  / Sabah

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ve 60 kişilik bir Rus heyeti yarın Ankara'ya geliyor. Heyet, Türkiye'de bir dizi görüşmeler gerçekleştirecek. Gündemde ise doğalgaz ve tahıl koridoru meseleleri var.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler gelişiyor. 2 ülke son dönemde atılan dostluk adımlarını ortak projelerle somutlaştırmaya çalışıyor. Bu konuların en başında ise daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bahsettiği 'Türkiye'yi doğalgaz merkezi haline getirme' projesi yatıyor. 

RUS HEYETİ GELİYOR

Yarın Rusya Başbakan YardımcısıAlexander Novak ve 60 kişilik bir Rus heyeti Ankara'ya geliyor. 

Gündemde Türkiye'nin doğal gaz merkezi olması konusu ve tahıl anlaşması var. İkili hükümetlerarası komisyonun bir önceki toplantısı Mayıs 2022'de Ankara'da yapılmıştı.

Taraflar, sanayi mallarının teslimatının artırılması, ulusal para birimleri cinsinden ödemelerin artırılması ve karşılıklı ticaretteki engellerin azaltılması konusunu görüşmüştü.

Türkiye doğalgaz merkezi oluyor! 60 kişilik Rus heyeti yarın Türkiye'de

TÜRKİYE DOĞALGAZ MERKEZİ HALİNE GELECEK

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ekim 2022’de yaptığı açıklamada, Baltık Denizi'nde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebileceklerini belirterek, "Böylece, Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğal gaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulabilir." açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye doğalgaz merkezi oluyor! 60 kişilik Rus heyeti yarın Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurulmasıyla ilgili çalışmaların yapılması için talimat verdiğini işaret ederek,  "Trakya'nın doğal gazda bir hub (ticaret merkezi) olmasını önemsiyoruz." demişti.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...