Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmaları 16'ncı gününde

Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmaları 16'ncı gününde
Fotoğraf Başlığı Uludag'da kaybolan iki arkadasi arama çalismalari 16'nci gününde

Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Mert Alpaslan ve Efe Sarp için başlatılan arama çalışmalarına 16'ncı gününde devam ediliyor.

Kaydet
a- | +A

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde yürütülen çalışmalara jandarma asayiş, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve bazı sivil arama kurtarma ekipleri katılıyor.

Bugünkü arama çalışmalarını Kestel ilçesinden başlatan ekipler, Derekızık Mahallesi'nden Küreklidere mevkisine doğru ilerledi. Gölçukuru bölgesinde şelale ve vadide aramayı sürdüren ekiplere hava koşullarının imkan verdiği durumlarda helikopter ve insanlı keşif uçağının da destek verdiği belirtildi.

İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık Pazar günü gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan (31) ve arkadaşı Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı. Uludağ'ın kuzeybatı yamaçlarındaki Küreklidere mevkisinde Sarp'a ait mont, bere ve anahtarlar, daha sonra ise iki baton bulunmuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.