Unakıtan böbrek nakli olacak

/ Kaynak: AA
Unakıtan böbrek nakli olacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Geçtiğimiz gün böbrek rahatsızlığı nedeni ile Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezine başvuran eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın tetkikleri sürüyor

nbsp; nbsp;Geçtiğimiz gün böbrek rahatsızlığı nedeni ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezine başvuran eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın tetkikleri sürüyor.
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bir böbrek rahatsızlığı nedeni ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurmasının ardından AÜ Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, Oran Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koçak bir açıklama yaptı. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Toplantı Salonu'nda yapılan açıklamada AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın dün itibrile hastaneye geldiğini belirterek " Her zamanki gibi alışkın olduğumuz güler yüzü ile geldiler. Bir böbrek problemi rahatsızlığı sebebi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesini tercih etmişler. Kendisini şu anda hastanemizde misafir ediyoruz. Tetkiklerini yapıyoruz. Genel durumu iyi" dedi.
Eski bakan Unakıtan'ın eşinin de yanında olduğunu kaydeden Prof. Dr. Geçici Unakıtanın Türkiye için önemli bir şahıs olduğunu ve en iyi şekilde yardımcı olacaklarını belirtti. Unakıtan ailesinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin böbrek tedavisi konusunda başarılarına vakıf olduğunu bildikleri için tercih ettiklerini belirten Geçici eski Maliye Bakan Unakıtanın psikolojik durumunun da iyi olduğunu söyledi
Eski Maliye Bakanı Unatıkan'ın daha önceden de bilinen hipertansiyon koroner arter hastalığının olduğunu belirten Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Koçak "Dün akşam bize halsizlik, çabuk yorulma şikayeti ile başvurdular. Kronik böbrek hastalığının hangi evrede olduğunu almamak açısından eski bakanımızın tetkikleri devam etmektedir. Kronik böbrek hastalığının hangi evrede olduğunu göre de bir tedavi şeması kendisine uygulanacak. Şu anda durumu sağlıklıdır, her hangi hayati tehlikesi yok. Sadece tetkiklerini yapıyoruz ve kronik böbrek hastalığının hangi evrede olduğunu anlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Böbrek nakli yapılması konusuna da değinen Doç. Dr. Koçak kronik böbrek hastalığının son evresine gelindiği zaman ya diyaliz ya da böbrek nakli yapıldığını ifade etti. Şu an hangi aşamada olduğunun belli olmadığını kaydeden Doç. Dr. Koçak "O aşamaya geldiğimiz zaman da diyaliz için de böbrek nakli için de değerlendireceğiz. Şu ana kadar diyalize girme söz konusu değil. Birkaç gün içerisinde durum açıklığa kavuşacak" dedi.
Başhekim Doç. Dr. Mustafa Ünal ise hastane olarak böbrek nakli yapılacağı konusunda bir karar verilmediğini, tetkiklerin devam ettiğini belirtti.
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın tetkiklerinin Cuma günü öğleden sonra belli olacağı bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...