Kadınlar teravih namazı kıldırabilir mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kadınlar teravih namazı kıldırabilir mi?

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kadının kadınlara teravih namazı için imam olması tahrimen mekruhtur. | Ramazan’ın gelmesi ile birlikte teravih namazları da kılınmaya başlandı. Teravih namazlarını evde veya camide kılan kadınlar, bir kadının kadın cemaatine namaz kıldırabilme durumunu merak ediyor. Peki, Kadınlar teravih namazı kıldırabilir mi? İşte cevabı!

Kadınlar teravih namazı kıldırabilir mi? Teravih namazlarını evde veya camide kılan kadınlar, bir kadının kadın cemaatine namaz kıldırabilme durumunu araştırıyor. Dinimizislam.com’a göre “Kadınlar teravih namazı kıldırabilir mi?” cevabı ve görüşler yazımızda…

KADINLAR TERAVİH NAMAZI KILDIRABİLİR Mİ?

Kadının kadınlara imam olması tahrimen mekruhtur. Tahrimen mekruh, harama yakın demektir. Mekruh olan namaz sahih olursa da kabul olmaz, yani sevap verilmez. (Redd-ül Muhtar)

Kadının kadına imam olması Maliki’de ise sahih değildir. (Tenvir, Mizan)

Kadınlar teravih namazı kıldırabilir mi? - 1. Resim

Teravih namazını, kadın, erkek her Müslümanın kılması gerekir mi, cemaatle kılınması ve camiye gidilmesi şart mıdır?

Teravih namazı ile alakalı olarak Nûr-ül-îzâh şerhinde ve haşiyesinde buyuruluyor ki:

“Erkeklerin ve kadınların, yirmi rekat teravih namazı kılması, sünnet-i müekkededir. İnanmayan sapıktır ve şahitliği kabul olmaz. Resûlullah efendimiz, birkaç gece, teravihi cemaatle sekiz rekat olarak kıldı. Evlerine gidince, yirmi rekate tamamladılar. Yalnız olarak yirmi rekat kıldığı da bildirilmiştir. Dört mezhepte de yirmi rekattir. Sünnet olduğu buradan anlaşıldı. Üç halife ve zamanlarındaki Eshab-ı kiramın hepsi, cemaatle yirmi rekat kıldılar. Bu halifelere ve Eshab-ı kiramın icmaına uymamız, hadîs-i şerif ile emrolunmuştur.”

Erkeklerin camide cemaatle namaz kılmalarının, evde kıldıkları namazdan 27 derece daha fazla sevab olduğu, kadınların ise, evde namaz kılmalarının, camide namaz kılmalarından daha çok sevab olduğu hadis-i şeriflerle bildirilmiştir. Kadınlar, cemaatle namaz kılmak için camiye gidemez.

Kadınların, beş vakit namaz için veya cuma, teravih ve bayram namazları için, camiye gitmeleri caiz değildir. (Redd-ül-muhtar)

Kaynak: Dinimizislam.com

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...