Akşener resti sonrası İYİ Parti karıştı! Özkan’ı yeniden göreve getiren üyelere ihraç istemi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akşener resti sonrası İYİ Parti karıştı! Özkan’ı yeniden göreve getiren üyelere ihraç istemi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti'de dün Genel Başkan Meral Akşener'in isteği ile istifa eden İbrahim Özkan, bugün partililerce yeniden Grup Başkanvekili seçilmişti. İYİ Parti'de seçim öncesi çatlak derinleşirken İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun'dan flaş bir açıklama geld. Coşkun Akşener'e rest çekip, Özkan'ı yeniden başkan seçen parlililerin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

İYİ Parti’de seçim öncesi sular durulmuyor. Peş peşe yaşanan istifalara dün bir yenisi daha eklenmiş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener'in talebi üzerine görevi bıraktığını açıklamıştı. Özkan istifasını ise manidar bir paylaşımla “Genel Başkan Meral Akşenerin talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim’” diyerek duyurmuştu.

ÖZKAN'A GÖREV İADESİ PAHALIYA PATLADI

Özkan’ın istifası İYİ Parti’de seçim öncesi başlayan ittifak çatlağını derinleştirdi. Özkan’ın ittifak yanlısı olduğu gerekçesiyle Akşener tarafından istifasının istendiği iddia edilirken, İYİ Parti İBB Grubu Özkan’ı yeniden Grup Başkanvekili seçti. Partililerin bu resti sonrası İYİ Parti'den şok bir karar geldi. Özkan'ı bugün yeniden Başkanvekili yapan 7 İYİ Partili disipline sevk etti.

AKŞENER RESTİ SONRASI "İHRAÇ KARARI"

İYİ Parti, üyelerin teamüle aykırı davrandığını iddia ederek kararı alan 7 üyenin disipline sevk edildiğini açıkladı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Kamuoyunun dikkatine ;

İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir.

Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez.

Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir."

İBB MECLİSİ'NDE PARTİLİ SAYISI 1'E DÜŞECEK

Eğer karar İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) kabul edilirse İBB Meclisi'nde İbrahim Özkan'ı tekrardan göreve getiren 7 üyesi ihraç edilecek. Özkan'ın seçilmesine sadece bir üyenin 'hayır' oyu kullanmasıyla sebebiyle İBB Meclisi'nde de partinin tek üyesi kalmış olacak.

OYLAMADA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

İYİ Parti, 22 Kasım tarihindeki grup toplantısında Meral Akşener'in Tuzla Belediye Başkan adayı olarak Akın Gürkan'ın adını duyurmuştu. Gürkan'ın İbrahim Özkan'ın yeniden İBB Grup Başkanvekili seçilmesi için 'evet' oyu veren üyeler arasında olduğu ve ihraç istemiyle disipline sevk edilen isimler arasında bulunduğu ortaya çıktı.

PARTİLİLER GENEL BAŞKANA RESTİ ÇEKTİ

Dün istifa eden Özkan, bugün yapılan oylamada sekiz Meclis üyesinin, yedisi tarafından yeniden Başkanvekili seçilmişti.

İŞ BİRLİĞİNİ SAVUNUYORDU

İbrahim Özkan, yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti’nin işbirliğini savunuyor, ittifakın reddedilmesini eleştiriyordu. Katıldığı bir programda “Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir" diyen Özkan, "GİK, Genel Başkan’a yetki verdi. Şu an böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir” ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...