İstanbul Valisi'nden aşı açıklaması: Yüzde 51'e ulaştık

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul Valisi'nden aşı açıklaması: Yüzde 51'e ulaştık

SAĞLIK Haberleri  / İHA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da aşı seferberliğinin sürdüğünü belirterek, “20 Haziran itibariyle, toplamda 7.590.610 doz aşı yapıldı. %51’e ulaştık” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden, İstanbul'daki aşılama çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

YERLİKAYA: TOPLAM 7 MİLYON 590 BİN 610 DOZ AŞI YAPILDI
Vali Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, İstanbul’da aşı seferberliğinin sürdüğünü belirterek, "20 Haziran itibariyle, 1. doz: 5.235.899, 2. doz: 2.354.711 toplamda 7.590.610 doz aşı yapıldı." açıklamasını yaptı.

Aşılama çalışmalarının devam ettiğini belirten Yerlikaya, "30 yaş üstü ve istisnai grupta bulunanlarla birlikte hedef nüfusumuz 10.245.006. %51’e ulaştık.” ifadelerini kullandı.

30 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIN AŞILANMASI BAŞLADI
Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında aşılama süreci devam ediyor.

Bakanlığın aşılama takvimine göre sisteme tanımlanan 30 yaş ve üzeri vatandaşlar, bugünden itibaren randevu oluşturdukları sağlık kuruluşlarında aşılarını yaptırabiliyor.

Bu kapsamda, İstanbul'daki 30 yaş ve üzeri bireyler de Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi gibi kentin çeşitli sağlık kuruluşlarından randevularını alarak ilk doz aşılarını olmaya başladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...