- Gençler dikkat! Dinç olayım derken canınızdan olmayın
5 saat 4 dakika önce

Dinç olmak isterken canınızdan olmayın! Enerji içecekleri ölüme kadar götürüyor

Özellikle gençlerin tercih ettiği enerji içecekleri için ‘hayati’ uyarı geldi. Kardiyolog Prof. Dr. Ali Oto bazı ülkelerde bu içecekler için 18 yaş sınırı olduğunu belirterek aşırı kafein içerdiği için öldürücü olabileceğini söyledi.
 - Karın ağrısı şikayetiyle geldi, şifayı Türkiye’de buldu
01 Haziran 2024 - 12:07

Karın ağrısı şikayetiyle geldi, şifayı Türkiye’de buldu! Yumurtalıklarındaki tümörden 5 yıl sonra kurtuldu

Kırgızistan’ın başkentinden Antalya’ya karın ağrısı şikayetiyle gelip yumurtalıklarında tümör tespit edilen Kırgız hasta, başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Tedavisinin ardından yüzü gülen 71 yaşındaki Khaırrınısa Razıeva, “Gözümü kapadım ameliyata girdim, gözümü açtım odadayım. Hiçbir şey olmamış gibi hemen yürümeye başladım” dedi.
 - 22 yıllık doktoru şaşkına çevirdi
01 Haziran 2024 - 10:39

Ameliyattan yıllarca kaçtı, sonunda doktora gitti! 350 gram prostat çıkarıldı

Uzun yıllardır prostat hastası olan İlhan Tanrıver yıllardır hastalığını erteliyordu. Sonunda uzmana görünen hastadan kapalı yöntemle 350 gram ağırlığından prostat çıkartıldı. 22 yıldır hekimlik yapan Doç. Dr. Önder Çinar da ilk kez bu kadar büyük bir prostatı kapalı yöntemle çıkardıklarını belirterek, “Vakamızın ilk vaka olduğunu düşünüyorum” dedi.
 - Covid-19 varyantı "Flirt" yaza damgasını vuracak
01 Haziran 2024 - 03:17

Yeni̇ bir Covid-19 varyantı... Flirt yaza damgasını vuracak

Uzmanlar yeni bir Covid-19 varyantına karşı uyarıyor. 2020'den bu yana sürekli mutasyon geçiren Covid-19'un ‘flirt’ isimli yeni varyantının bu yaza damgasını vurması bekleniyor.
 - Ürün tanıtımında ünlü kişiler oynayamayacak!
01 Haziran 2024 - 03:06

Ürün tanıtımında ünlüler oynayamayacak! Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenleme yolda

Sağlık Bakanlığı tarafından tıbbi amaçlı ürünler ve gıdaların tanıtımı için yeni bir düzenleme yolda... Buna göre tıbbi ürün tanıtımında ünlü kişiler rol oynaması yasaklanacak. Sağlık personelleri için ise izin almak şart olacak.
 - Çağımızın pandemisi hafızayı vuruyor
01 Haziran 2024 - 02:55

Çağımızın pandemisi hafızayı vuruyor... İnternet dijital unutkanlık yapıyor

Aradığımız bütün bilgilere internetten ulaşabilme rahatlığı, öğrendiklerimizi beynimize kaydetmeyi engelliyor. Kullanılmayan beyin bölgeleri köreliyor.
Sağlık - Sağlık
31 Mayıs 2024 - 14:31

Nadir görülen hastalığı atlattı, babası evladını rahatça kucağına almanın mutluluğunu yaşadı

Göğüs kafesi dar olarak dünyaya gelen ve nadir görülen ‘Jeune sendromu’ teşhisi konulan 1 yaşındaki bebek, İzmir'de iki ayrı ameliyatın ardından solunum cihazından ayrılarak rahat nefes almaya başladı. Bebeğin sağlığına kavuşmasından dolayı mutluluk duyan anne “Bebeğimiz şimdi daha iyi. 10 Mayıs doğum günüydü onu da hastanede kutladık” diye konuştu, babası ise çocuğunu ilk defa rahatça kucağına almanın sevincini yaşadı.
 - Ağrıyla acile gitti, felaketi yaşadı! 'Böylesi görülmemiş'
31 Mayıs 2024 - 10:21

Ağrı içinde acile gitti, felaketi yaşadı! ‘Böyle bir taş görülmemiş’

Edirne'de şiddetli karın ağrısıyla hastaneye başvuran tıp fakültesi öğrencisi Nursu Menekşe'nin safra kesesinden 6 santimetrelik taş çıkarıldı. Operasyon sonrası sağlığına kavuşan genç kız “Böyle bir taş daha önce görülmemiş, herkes şaşkın. Yaklaşık 6 santimetre, çapı da 2,5 santimetre. Şu an çok iyiyim” dedi.
 - Dünyada bir ilk! Eksik dişler ilaçla büyüyecek
31 Mayıs 2024 - 05:03

Dünyada bir ilk! Eksik dişler ilaçla büyüyecek

Gelincik ve farelerde yeni diş çıkaran ilacın insan testleri başlıyor. İlaçla, en az bir azı dişi noksan 30 erkek tedavi edilmeye çalışılacak.
 - 15 doğumdan biri tüp bebek!
31 Mayıs 2024 - 04:13

15 doğumdan biri tüp bebek! Modern hayat şartları doğum oranını azaltıyor

Sigara ve fast food beslenme üreme hücrelerini erken yaşlandırıyor. Kadın ve erkeğin her ikisi de obezse kısırlık riski üç kat artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gazi Yıldırım, çiftlerde artan kısırlık oranlarının sebeplerini anlattı.
Sağlık - Sağlık
30 Mayıs 2024 - 15:24

Hastane koridorları 'flört' vakalarıyla doldu taştı! Bu yaza damgasını vuracak

Kovid-19'un mutasyonları korku salmaya devam ediyor. Yeni varyant flirt hakkında konuşan uzmanlar, virüsün bu yaza damgasını vuracağını söyledi. Özellikle kanser hastalarına dikkat çeken uzmanlar, "Flirt (flört) insanlarda uzamış şikayetlere neden oluyor. Bir gün iyisiniz, bir gün kötüsünüz. Bir gün çok iyi kalkıyorsunuz, bir gün eklem ağrıları, halsizliğiniz başlıyor" ifadelerini kullandı. 
 - Karın ağrısı şikayetiyle gitti, gerçeği 32 yıl sonra öğrendi
30 Mayıs 2024 - 14:28

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı, hastalığını 32 yıl sonra öğrendi

3 yaşındayken karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Selma Çakır’ın hastalığına 32 yıl sonra teşhis konuldu. Çakır, kullandığı ilaçlar ve doktorunun takibi sayesinde yaşadığı kötü günleri geride bıraktı.
 - Karıncalanmayla ortaya çıkıyor, ataklara yol açıyor
30 Mayıs 2024 - 12:57

Karıncalanma, iğnelenme belirtileriyle ortaya çıkıyor! Sürekli ataklara neden oluyor

MS hastalığının gençlerde daha fazla görüldüğünü belirten Nöroloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Berkan Kaplan, yeni tedavi yöntemleri sayesinde hastalıkla büyük oranda mücadele edilebileceğini bildirdi.
 - Yıllık reçete dönemi başlıyor!
30 Mayıs 2024 - 09:27

Yıllık reçete dönemi başlıyor! Hastanelerde doktor beklemek sona erecek

Sağlık Bakanlığı'nın ilk olarak geçtiğimiz yıl duyurduğu 'raporlu ilaç' düzenlemesine adım adım yaklaşılıyor. 2 milyonu aşkın düzenli ilaç kullanan vatandaşı ilgilendiren düzenlemeyle raporu artık doktorlar değil aile hekimleri yazacak. 3 aylık rapor süresinin 1 yıla uzatılması planlanan düzenlemeyle yoğunluğun azaltılması planlanıyor. Aile hekimliği öncelikle kronik rahatsızlığı olan diyabet, hepatit b ve düzenli olarak ilaç kullanan kalp hastalarına raporlu ilaç yazacak. 
 - Aileler ergen tacizi altında!
30 Mayıs 2024 - 01:30

Aileler ergen tacizi altında! Deniz Akkaya’nın olayı sosyal medyada gündem oldu

Çocuk büyütürken yapılan hatalar özellikle ergenlikte patlamalara sebep oluyor. Parçalanmış ya da anne babanın birbiriyle çatıştığı ailelerde büyüyen çocuklar ergenlikte daha büyük zorluklar yaşıyor. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan günümüzde anne babaların yaptıkları hataları anlattı.
Sağlık - Sağlık
29 Mayıs 2024 - 17:16

Küçük yaşta yer fıstığı tüketmek ileriki dönemde alerjiye karşı koruyor

Yeni yapılan bir çalışmanın sonuçları şaşırttı. Araştırma, 4 ila 6 aydan 5 yaşına kadar yer fıstığı tüketen çocukların, tüketmeyen çocuklara kıyasla yer fıstığına alerji geliştirme ihtimalinin daha düşük olduğunu gösterdi.
 - Kabus geri döndü, 200’den fazla rahatsızlığın taşıyıcısı
29 Mayıs 2024 - 11:42

Kabus geri döndü, 200’den fazla rahatsızlığın taşıyıcısı! Ezmek hastalığı yayıyor

Sıcak havalarda insanların kabusu olan ve kan emerek beslenen keneler, kalıcı sağlık sorunlarına, hatta ölüme bile sebep olabiliyor. Kocaeli Veteriner Hekimler Oda Başkanı Mehmet Bostancı, kenelerin 200'ün üzerinde hastalığın taşıyıcısı olduğunu belirtti ve alınacak önlemlere dikkat çekti.
Sağlık - Sağlık
29 Mayıs 2024 - 09:26

İkinci kez bypass oldu, geçirdiği operasyonla hayata tutundu! '35 yıldır içtiğim sigarayı bıraktım’

Yaklaşık bir yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu bypass olup 3 kez de stent takılan 56 yaşındaki Nazım Sürer, bir türlü sağlığına kavuşamadı. Biraz yol yürüdüğünde başı dönerek düşen Sürer, normal hayatına devam edemez oldu. Ardından ikinci kez geçirdiği bypass ile iyileşti. 35 yıldır sigara içen hasta “Yaşadığım korku ve zorluklar gibi artık sigarayı da geride bıraktım” dedi.
 - Şişlik ve ağrıyla belirti veriyor! İlerleyince...
28 Mayıs 2024 - 17:23

Şişlik ve ağrıyla belirti veriyor, ilerlediğinde bağırsağa zarar veriyor

Kasık fıtığının zamanında tedavi edilmediği durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açacağını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, “Fıtık çoğunlukla o bölgede şişlik ve ağrı ile ortaya çıksa da bazen fıtık boğularak içine giren bağırsak beslenmesini bozup bağırsakta çürümeye yol açabilir” dedi.
 - Faydalı diye dozu aşmayın! Yarardan çok zarar getiriyor
28 Mayıs 2024 - 12:34

Faydalı diye dozu aşmayın! Yarardan çok zarar getiriyor

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, “Kanser hastaları, gereksiz yere ihtiyaç olmadığı halde vitamin kullanımında tam tersine fayda yerine zarar da görebiliyor” dedi. Özhan, bu dönemde hem bitkisel takviyelere hem de gereksiz vitamin kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
 - Yanağında tokat izine benzer bir kızarıklık varsa dikkat!
28 Mayıs 2024 - 12:02

Çocuğun yanağında tokat izine benzer bir kızarıklık varsa dikkat! Vakalar arttı, uzmanlar uyardı

Son günlerde sıkça gündeme gelen özellikle çocuklarda görülen ve yüzde ‘tokat yemiş gibi' kıpkırmızı bir görünüm oluşturan beşinci hastalık vakaları arttı. Hastalıkla ilgili konuşan Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, “Döküntü; kolların, bacakların dış yüzeyindedir, giderek bir dantel halini alır. Beşinci hastalık şu sıralarda gerçekten bir artış gösterdi. Her sene vardı bu mevsimde ama bu sene birazcık daha fazla var” diyerek aileleri uyardı.
Sona Git