- Dünyanın ‘en uzun ömürlü köyü’
11 Temmuz 2024 - 16:46

Dünyanın ‘en uzun ömürlü köyü!’ Hastalık hiç uğramıyor: 80’inde vefat edene ‘erken ölüm’ diyorlar

1934 yılında ölen Bitlisli Zaro Ağa öldüğünde 157 yaşındaydı. Onun doğup büyüdüğü topraklarda 100 yaşın altında vefat eden neredeyse yok. Peki, Bitlis’in Bağarası köyünde insan ömrünün uzun olmasının sırrı ne? Orada yaşayanlar hayatlarını nasıl sürdürdüklerini ve neyle beslendiklerini tek tek anlattı.
Sağlık - Sağlık
11 Temmuz 2024 - 12:35

Karaciğer yağlanması sinsi ilerliyor! Kronik yorgunluk en önemli belirti

Çalışmalara göre günde 2 bardak kahve karaciğer yağlanmasının önüne geçiyor. Peki, karaciğer yağlanmasından korunmak için başka nelere dikkat etmeliyiz? Dr. Mehmet Yiğit, anlattı.
Sağlık - Sağlık
11 Temmuz 2024 - 12:26

Çocuk migreninin sırrı çözülüyor! Türk doktorlar yeni bir araştırmaya imza attı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Kılınç ve beraberindeki akademisyenler, migren üzerine yeni bir çalışmaya imza attı.
 - Diyalize götüren hastalığa ameliyatsız çözüm
11 Temmuz 2024 - 12:18

Her 100 erkekten birinin problemine 7 dakikada tedavi! Diyalize götüren hastalığa ameliyatsız çözüm

Erkeklerde idrar kanalında oluşan ve hayatı zindan eden tıkanıklıklar, yeni geliştirilen bir tedavi yöntemiyle cerrahi olmayan endoskopik yöntemle açılıyor. Kanser tedavisinde kullanılan bir ilacın özel bir aletle enjekte edildiği tedavide tekrarlayan tıkanıklıkların önüne geçiliyor.
 - Oturmaktan kaynaklanan ölüm ihtimalini azaltıyor
11 Temmuz 2024 - 10:11

Kahve içmenin faydası: Oturmaktan kaynaklanan ölüm ihtimalini azaltıyor

Günde 8 saatten fazla oturmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini artırıyor. Çinli araştırmacılar ise otururken kahve tüketmenin oturmaktan kaynaklanan ölüm ihtimalini düşürdüğünü tespit ettiler.
 - Türkiye'de ilk, dünyadaki 3. vaka
10 Temmuz 2024 - 15:34

Mide bulantısı ile hastaneye gitti, yüzü gözü tanınmaz hale geldi! Gerçek ortaya çıktı

İzmir’de, hastanede tedavi gören emekli bir öğretmenin ani mide bulantısı ile başlayan kusma sırasında soluk borusu yırtıldı. Yüz, boyun ve göğüs kafesinde oluşan şişlikler üzerine yapılan tetkiklerde soluk borusunun yırtıldığı tespit edilen talihsiz vatandaş, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Doktoru bu vakanın Türkiye’de ilk kez görüldüğünü, dünyada ise çok az rastlandığını bildirdi.
Sağlık - Sağlık
09 Temmuz 2024 - 11:32

Vitamin bağımlısı olduk! Reklamlar en çok kadınları etkiliyor

Son dönemlerde gıda takviyeleri kullanımı bir trend hâline geldi. Türkiye Sağlık Vakfı tarafından yapılan ve tüketicilerin gıda takviyesi kullanım alışkanlıkları ve tercihlerini ortaya koyan araştırmada, yetişkinlerin yüzde 38’inin besin takviyesi kullandığı ortaya çıktı.
 - Pirinç pilavından zehirlenmeyin!
09 Temmuz 2024 - 10:31

Pirinç pilavından zehirlenmeyin! Uzmanlar uyardı bu 10 maddeye dikkat

Yaz aylarının en önemli hastalıklarının başında besin zehirlenmeleri geliyor. Sıcağın etkisiyle aşırı üreyen bakteri ve virüsler, yiyecekleri bozarak başta ishal olmak üzere önemli sağlık problemlerine yol açıyor. İşte besin zehirlenmelerinden korunmanın yolları…
Sağlık - Sağlık
09 Temmuz 2024 - 10:24

Tatile gideceklere uzman uyarısı: İlaçlarınızı eksik etmeyin

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, tatile çıkacak kronik hastalığı olanlara uyarılarda bulunarak ilaçlarını eksiksiz olarak yanlarında bulundurmaları tavsiyesinde bulundu. Özlü, tatil sırasında yaşanan ishal ve diğer sorunlara dikkat çekti.
Sağlık - Sağlık
08 Temmuz 2024 - 12:40

Manisa’da böcek sokmasıyla kalbi 5 kez durdu, az kalsın can veriyordu

Manisa'nın Kula ilçesinde tarlada çalışırken bilmediği bir böcek tarafından ısırılması sonucu kalbi duran Pervil Güleç, hızlı müdahaleyle hayata yeniden tutundu. 37 günlük tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Güleç, doktoruna ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti.
Sağlık - Sağlık
08 Temmuz 2024 - 10:19

Çocuğunuza konserve verirken iki kere düşünün! Uzmanlar ‘dikkat’ diyerek uyardı

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Temizel, konservelerde bulunan BPA’nın erken ergenliğe yol açabileceğine dikkat çekti.
 - Ebeveynlere uyarı! Yeni salgın çocukları ölüme sürüklüyor
08 Temmuz 2024 - 09:36

Türkiye'de alarm veren yeni salgın çocuklarda daha fazla ölümcül oluyor

Sıcakların artmasıyla klimalar çalışmaya başladı, insanlar havuzlara gitmeye başladı. Yeni salgın ise tam da bu noktalarda devreye girdi. Uzmanlar, ölümcül olabilen yeni salgın hakkında anne ve babalara dikkat çeken uyarılarda bulundu.
Sağlık - Sağlık
06 Temmuz 2024 - 11:24

En büyük düşmanı kuma yatmak! Kendi küçük ama derdi büyük hastalığı tetikliyor

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Müslim Gül, sıcak kuma yatmanın ve şort ile gezmenin varis hastalığını tetiklediğine dikkat çekti. Her iki durumda da ağrıların iki katına çıkabileceğini söyleyen Gül, varislerden korunmak için dikkat edilmesi gerekenleri de sıraladı.
 - Binlerce arının üstünde terapi
06 Temmuz 2024 - 09:57

‘Arı yatağı’ ile terapi: Binlerce arının üstüne yatıyorlar

Bursa'da bir tıbbi aromatik bahçede yer alan terapi yöntemi, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Kabin içerisinde yer alan arı kovanın üzerinde uzanan insanlar, enerji depolayıp daha dinç kalktıklarını öne sürüyor.
Sağlık - Sağlık
06 Temmuz 2024 - 01:43

Yazın da peşimizi bırakmıyor! Soğuk algınlığı mı? Saman nezlesi mi?

Yaz aylarında hapşırma, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, gözde sulanma gibi şikayetler giderek çoğaldı. Uzmanlar, soğuk algınlığı ile saman nezlesi arasındaki ince farkı açıkladı.
Sağlık - Sağlık
06 Temmuz 2024 - 01:40

Akıllı telefonlar çocukları da tetik parmak hastası yaptı

Genellikle 50 yaşın üzerinde kadınlarda görülen “tetik parmak” hastalığı gençleri hatta çocukları da tehdit ediyor.
 - Bir hap ile besleneceğimiz günler geliyor
06 Temmuz 2024 - 01:20

Bir hap yutarak besleneceğimiz günler geliyor! İşte geleceğin besinleri

Gıda teknolojilerinde yeni bir döneme girildiğini belirten uzmanlar, daha az toprak kullanarak yetiştirilen bitkiler, gazlardan üretilen proteinler, laboratuvarda elde edilen etlerin, geleceğin besinlerini oluşturacağını söylüyor.
 - Dikkat: Kusma ve ishalle başlıyor, hayatı ‘zehir’ ediyor
05 Temmuz 2024 - 12:34

Sıcaklıkla beraber vakalar arttı! Kusma ve ishalle başlıyor, hayatı ‘zehir’ ediyor

Sıcaklıkların yükselmesiyle gıda zehirlenmeleri vakaları da ciddi oranda artış göstermeye başladı. Temel ihtiyaçlar olan gıda ve su, temizlik kurallarına dikkat edilmediğinde zararlı mikroorganizmalara ev sahipliği yaparak hastalık sebebi olabiliyor. Uzmanlar ise gıda zehirlenmesi yaşamamak için uyarı üstüne uyarı yapıyor.
Sağlık - Sağlık
04 Temmuz 2024 - 15:27

Faydaları saymakla bitmiyor: Kalbe iyi geliyor, rahatlıyor, gençleştiriyor

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yaşan, denizdeki hidrostatik basınç ve suyun hareketli olmasının kan dolaşımını hızlandırarak kan basıncını düşürdüğünü ve kalp-damar sağlığı üzerine iyileştirici etki yaptığını söyledi. Yaşan, yüzmenin faydalarından da bahsetti.
 - İnsan için 'yedek parça' üretiyorlar
04 Temmuz 2024 - 00:37

Türkiye'de ilk ve tek! İnsan için 'yedek parça' üretiyorlar

Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde doku kaybı yaşayanlar için 3 boyutlu yazıcılarla kafatası, göğüs, çene gibi vücut parçaları üretiliyor. Hem de ücretsiz. Türkiye’de tek olan merkezin yöneticisi Prof. Dr. Simel Ayyıldız, yurt dışından da talep aldıklarını söyledi.
 - Uzman önerisi: Sıcağa karşı kayısı yiyin
04 Temmuz 2024 - 00:06

Aşırı sıcaklarda kalp hastalarına uzman uyarısı: Günde 3 tane kayısı tüketin

Sıcak hava kalpten vuruyor. Yaz aylarında kalp krizi vakaları artıyor. Yazın her 100 kalp ölümünden biri sıcaklara bağlı olarak gerçekleşiyor.
Başa Dön Sona Git