Türkiye ve İtalya'dan ortak Avrupa şampiyonası

- Güncelleme:
Türkiye ve İtalya'dan ortak Avrupa şampiyonası

SPOR Haberleri

UEFA’nın kabulü durumunda iki ülke bilgi ve dokümanları güncelleyip başvuruyu yapacak. Turnuva iki ülke arasında eşit olarak dağıtılacak

Ve Türkiye ile İtalya arasında tarihî bir iş birliği yolda. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) yapılan görüşme ve değerlendirmelerin ardından, EURO 2032’yi beraber düzenlemek için UEFA’ya ortak başvuru yapma kararı aldı. UEFA’nın adaylık sürecini kabul etmesinin ardından bilgi ve dokümanlar güncellenerek UEFA’ya teslim edilecek. Dev turnuva iki ülke arasında eşit olarak paylaştırılacak.

ÖRNEKLERİ VAR

Ev sahibi şehir ve stadyumların seçilmesi konusundaki nihai karar gelecekte yapılacak değerlendirmelerin ardından verilecek. Her ne kadar iki ülke arasında komşuluk ilişkisi bulunmasa da EURO 2020, EURO 2012 ve EURO 2008 ile 2002 FIFA Dünya Kupası gibi turnuvalarda benzer durumlar yaşanmıştı. Ki böylesine büyük uluslararası organizasyonların farklı ülkelerde yapılması maddi ve manevi anlamda etkileşimi de artırıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...