Kick neden açılmıyor, neden girilmiyor? ERİŞİM ENGELİ! Kick’e nasıl girilir, ne zaman açılacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kick neden açılmıyor, neden girilmiyor? ERİŞİM ENGELİ! Kick’e nasıl girilir, ne zaman açılacak?

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kick neden açılmıyor, neden girilmiyor? | Twitch’in rakibi canlı yayın platformu Kick’e erişim engeli getirildi. Daha öncesinde BTK tarafından Kick hakkında inceleme başlatıldığı haberleri gündeme düşmüştü. Bugün Kick’e giriş yapmak isteyenler Kick neden açılmıyor, niye girilmiyor merak ediyorlar. Kick’e nasıl girilir, Kick erişim engeli ne zaman açılacak soruları platformun kullanıcıları tarafından araştırılıyor. Peki, Kick neden kapatıldı? İşte ayrıntılar…

Kick’e neden girilmiyor, neden açılmıyor? Bugün Kick’e giriş yapmak isteyenler Kick neden açılmıyor, niye girilmiyor merak ediyorlar. Peki, Kick’e nasıl girilir? İşte bilgiler…

KİCK NEDEN AÇILMIYOR, KİCK’E NİYE GİRİLMİYOR?

Kick, Milli Piyango İdaresi tarafından alınan karar nedeniyle Türkiye’de erişime engelledi. Kick'in internet sitesine Türkiye’den giriş yapmak isteyen kullanıcılar, siteye erişim sağlayamıyor. Kick Türkiye temsilcisi, Kick'e erişim engeli getirilmesine gerekçe olarak gösterilen içeriklerin Türkiye'den erişimini yasakladıklarını ve sitenin BTK tarafından tekrar açılması için beklemede olduklarını açıkladı.

KİCK’E ERİŞİM ENGELİ KARARI

Twitch'in en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen Kick, Milli Piyango İdaresi tarafından alınan karar ile Türkiye'de erişime engellendi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Kick'e inceleme başlatıldığına dair haberlerden sonra platforma erişim engellendi. Konuyla alakalı olarak BTK'nin site bilgileri sorgu sayfasında şöyle denildi:

"kick.com, 20/02/2024 tarihli ve 2024/5 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir."

Kick neden açılmıyor, neden girilmiyor? ERİŞİM ENGELİ! Kick’e nasıl girilir, ne zaman açılacak? - 1. Resim

KİCK NE ZAMAN AÇILACAK?

Bugün itibarıyla kick.com internet sitesi üzerinden ulaşılabilen Kick platformuna girilemiyor, yapılan yayınlar izlenemiyor ve siteye girilmeye çalışıldığında "Bu siteye ulaşılamıyor. Bağlantı sıfırlandı." uyarısı gösteriliyor.

Erişim engelinin gelecekte kaldırılıp kaldırılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

KİCK NEDEN KAPATILDI?

Erişim engeli kararına ilişkin Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü veya Kick'ten resmi bir açıklama gelmedi. Ancak platformdaki kumar ve yasa dışı bahis içerikli yayınların bu kararda etkili olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Twitch'in yeni rakibi olarak görülen canlı yayın platformu Kick hakkında soruşturma başlattığı öne sürülmüştü.

Kick neden açılmıyor, neden girilmiyor? ERİŞİM ENGELİ! Kick’e nasıl girilir, ne zaman açılacak? - 2. Resim

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...