Twitter Blue’nun abonelik fiyatı yükseldi: iPhone kullananlara büyük ayrımcılık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter Blue’nun abonelik fiyatı yükseldi: iPhone kullananlara büyük ayrımcılık

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter’ın Blue abonelik sistemi yeniden başlatıldığında fiyatta değişiklik olabilir. Mavi tikin ücretli olmasının ardından mavi tikli parodi ve sahte hesapların hızla artması nedeniyle Blue abonelikleri dondurulmuştu. Ancak yakında yeniden kullanıma sunulması beklenen abonelik planında fiyat artışı olacak.

The Information’ın haberine göre, Twitter, doğrudan iOS (iPhone) uygulaması üzerinden abonelik başlatan ya da aboneliğini yenileyen kullanıcılardan 8 dolar yerine 11 dolarlık ödeme alacak. Ancak web sitesi üzerinden ödeme yapacak kullanıcılar daha az para ödeyecek. Twitter’ın web sitesi üzerinden yapılacak Blue abonelik ödemelerinin fiyatı ise 8 dolar olarak kalacak.

Peki, Blue abonelik fiyatlarındaki bu değişikliğin sebebi ne? Aktarılan bilgilere göre, fiyat değişikliği, teknoloji devi Apple’ın App Store uygulama mağazası aracılığıyla yapılan ödemelerde yüzde 30’luk komisyon almasından kaynaklanıyor. 

Bu arada, Twitter Blue'nun aylık abonelik fiyatının Türkiye'de 110 TL olduğu görülmüştü. Fiyat artışının Türkiye'ye yansıyıp yansımayacağı veya ne kadar yansıyacağı henüz belli değil. Ancak eğer gerçekten de Blue abonelik hizmeti iOS'ta 11 dolar aylık fiyat etiketiyle yeniden kullanıcılara sunulursa, tahminlere göre mavi tikin Türkiye fiyatının 150 TL civarı olması bekleniyor. 

TWİTTER BLUE ABONELİK FİYATI 8 DOLARDI

Twitter Blue, mavi tik hizmetini herkese ücretli olarak sunmasıyla geçtiğimiz ay tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Elon Musk, Twitter’ın başına geçtikten sonra şimdiye kadar sadece tanınmış kişilere ücretsiz olarak verilen onaylanmış hesap işareti ‘mavi tik’i ücret ödeyen herkese vermeye başlamıştı. Mavi tik, Blue abonelik sistemine dahil edilmiş ve aylık fiyatı ise 8 dolar olarak belirlenmişti. Ancak Twitter’da ünlüleri ve kurumları, şirketleri taklit eden mavi tikli hesapların sayısının hızla artmasıyla Twitter, mavi tik kararından geri adım atmıştı.

Blue abonelik planı Twitter'a yeniden döndüğünde, farklı renkli onay işaretleriyle hesaplar birbirinden ayrılacak. Musk'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamaya göre, şirketler için altın, hükümet temsilcileri için gri ve kamuya mal olmuş olsun ya da olmasın para ödeyip onaylanmış hesap işaretini alanlar için mavi tik sunulacak. 

Twitter'ın sahibi Elon Musk, geçtiğimiz ay Apple'ın uygulama içi satın alımlarda yüzde 30'luk komisyon almasına karşı çıktı. Ayrıca, teknoloji devinin Twitter'ı App Store'dan alıkoymakla tehdit ettiğini ancak nedenini söylemediğini ileri sürmüştü. Sadece birkaç gün sonra Apple CEO’su Tim Cook’un davetiyle Apple genel merkezini ziyaret eden Musk, ‘yanlış anlaşılma’ olduğunu, sorunu çözdüklerini söyledi. Milyarder iş insanı Elon Musk, Apple'ın Twitter'ı App Store'dan kaldırmayı düşünmediğini ifade etti.

(Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...