Twitter genel merkezine soruşturma! Elon Musk binayı yatakhaneye çevirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD’de San Francisco şehrinin yetkilileri, Twitter’ın genel merkezinin yatakhaneye çevrildiği iddiasının ardından soruşturma başlattı. Şirketin, binanın bazı kısımlarını mesken amaçlı kullanmak için herhangi bir izin başvurusunda bulunmadığı açıklandı.

Twitter, şirketin genel merkezindeki odaları yatakhaneye çevirdiği iddiasıyla San Francisco'daki şehir yetkilileri tarafından soruşturma altına alındı. Çalışanların Forbes'a verdiği bilgiye göre, Pazartesi gününden beri ofise yatak odaları yapıldı, yatak ve gardıroplar yerleştirildi.

Twitter genel merkezine soruşturma! Elon Musk binayı yatakhaneye çevirdi

Söz konusu düzenlemenin, Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra çalışanlarına bir e-posta göndererek ‘uzun saatler boyunca yoğun şekilde çalışın’ sözleriyle ifade ettiği planın parçası gibi görünüyor. Ancak San Francisco’daki yetkililer, şirketin binanın bazı kısımlarını mesken amaçlı kullanmak için herhangi bir izin başvurusunda bulunmadığını bildirdi.

Bloomberg News, Twitter'da çalışmak üzere Tesla’dan getirilen mühendislerin bu odalarda yattığını ileri sürdü. 

ELON MUSK TEPKİ GÖSTERDİ

San Francisco Yapı Denetimi Birimi, şikayet aldıktan sonra konuyu araştırmaya başladıklarını ve şirketin genel merkezini denetlemeyi planladıklarını açıkladı. 

Twitter genel merkezine soruşturma! Elon Musk binayı yatakhaneye çevirdi

Bazı çalışanlar şirket merkezinde uyuduklarını söylüyordu. Twitter'ın ürün yönetimi direktörü Esther Crawford, geçen ay ofiste göz maskesi ve uyku tulumuyla uyurken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmıştı. 

BBC, Twitter genel merkezinde çekilen yatak odalarının fotoğraflarını yayınladı. Bir fotoğrafta, içinde gardırop ve terlik bulunan çift kişilik yataklı bir oda görülüyor.

Eski bir çalışan, yeni Twitter patronu Elon Musk'ın firmayı satın aldığından beri genel merkezde kaldığını söyledi. Musk, bir tweetinde Twitter düzelene kadar şirkette yatacağını ifade etmişti ancak daha sonradan bu tweeti sildi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1600272617759731712

Elon Musk, Twitter’da soruşturmaya tepki göstererek, yönetimin ‘yorulan çalışanlara yatak sağlayan şirketlere saldırdığını’ söyledi. Attığı tweette Musk, parkta uyuşturucuya maruz kalarak hayatını kaybeden küçük bir çocuğa ilişkin bir haberi paylaşarak “San Francisco şehri, çocukların fentanilden korunduğundan emin olmak yerine yorgun çalışanlar için yatak sağlayan şirketlere saldırıyor” dedi. 

(The Guardian / BBC News)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...