Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lise öğrencileri Osmanlı geleneğini sürdürüyor

Lise öğrencileri Osmanlı geleneğini sürdürüyor

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır’da Şehmus Sultan Tatlıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ramazan ayında hiç tanımadığı birinin borcunu ödeme anlamına gelen Osmanlı Zimem defteri geleneğini devam ettiriyor.

Aralarında para toplayan öğrenciler, rastgele bir bakkala giriyor ve burada borç defterinde adı yazan hiç tanımadıkları herhangi birinin borcunu ödüyor. 10’uncu sınıf öğrencisi Hava Pamuk “Tarih dersinde bu geleneği öğrendik. Konu dikkatimi çekti. Öğretmenimiz ile konuşup böyle bir kampanya başlatmayı düşündük. Arkadaşlarım da destek çıktı” diyor. Tarih öğretmeni Tekin Şeker de “Bu gelenek atalarımızdan kalmış. Günümüzde de hatırlanması lazım. Hâli vakti yerinde olan kişiler, mahallerinde durumu kötü olan birilerinin borçlarını bu yöntemle kapatabilir. Bu uygulama öğrencilerimiz arasında ilgi gördü. Biz de bu çerçeve de böyle bir etkinlik yaptık. Bunu devam ettirmeyi düşünüyoruz. Umarım örnek olur” ifadelerini kullanıyor. Okulun müdürü Cengiz Cengiz ise, öğrencileri bu anlamlı davranışlarından dolayı tebrik ettiğini söylüyor. Öğrenciler, bu geleneği ramazan ayı boyunca ve önümüzdeki yıl da sürdüreceklerini belirtiyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...